BİLGİ Gastronomi ve Mutfak Sanatları öğrencilerinden IV. Laureate Culinary Cup’ta Altın Madalya

güncelleme: yayınlama:

Laureate üniversitelerinin 40 bine yakın Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri arasında bir yıl süren seçmeler sonunda, dokuz ülkeden ikişer öğrenci ve birer Master Chef, Panama’da düzenlenen IV. Laureate Culinary Cup’a katıldı. Dünya Şef Dernekleri Birliği’nin (World Association of Chefs Societies – WACS) de destek verdiği yarışma Temmuz 2016'da üç etapta gerçekleşti. Birinci etapta, kullanılması zorunlu malzemelerle hazırlanan yöresel reçeteler ve hikayeleri kompozisyon şeklinde yazılıp jürilere verilmek üzere bir ay önceden yollandı.  İkinci etapta, mutfakta dört saat çalışan ekipler dört jüri tarafından hijyen, profesyonellik, zamanlama, malzeme kullanımı ve teknik beceriler açılarından değerlendirildi. Üçüncü etapta ise, bir gün boyunca tüm yemekler hazırlandı ve dünyanın farklı ülkelerinden gelen dört mutfak ve üç tadım jürisine sunuldu. 

Yarışmaya katılmayı hak eden İstanbul Bilgi Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri Enes Bayram ve Ali Dövenci, Master Chef hocaları David Shipman’ın koçluğunda ve Öztiryakiler ile Cantimetre’nin sponsorluğunda üç ay aralıksız çalıştılar. Yarışmanın zorunlu malzemeleri muz, corvina balığı, tavuk, patlıcan ve yasemin pirincini kullanarak aşağıdaki altın madalyalı menüyü hazırladılar:

  • Soğuk başlangıç: Tarator, Çerkez tavuğu, zeytin piyazı
  • Sıcak başlangıç: İç pilav üzerine oturtulmuş pane corvina
  • Ana yemek: Beğendi yatağında pekmezli Antep fıstıklı kuzu pirzola ve tandır
  • Tatlı: Kireçte balkabağı, tavukgöğsü dondurma ve Türk kahveli muzlu sos

İnternetten canlı yayınlanan yarışmada sunulan yemekler Türkiye’de özel olarak elde yapılmış tabaklarda sunuldu. Yarışma sonrası en çok konuşulan yemekler "Tavuklu dondurma", "Pekmezli ve Antep Fıstığıyla Kaplanmış Kuzu Pirzola " ve "Çerkez Tavuğu" oldu.  

Görseller