Milletlerarası Satım Hukuku

güncelleme: yayınlama:

Prof.  Dr. Ulrıch G. Schroeter, Mannheım Üniversitesi Hukuk Fakültesi, Almanya
(2  -4 Ekim 2013)

Prof. Dr. Yeşim M. Atamer, İstanbul Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi
(5 - 8 Ekim 2013)

1 Ağustos 2011 tarihi itibariyle ‘Milletlerarası Mal Satımına İlişkin Sözleşmeler Hakkında Birleşmiş Milletler Antlaşması’ (CISG) Türk iç hukukunun parçası haline gelmiştir. Antlaşmaya taraf olan 79 ülkenin “ortak” satım hukukunu oluşturan bu kurallar Türk Borçlar Kanunu’nun yanı sıra iç hukukumuzda yerini almıştır.

İstanbul Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi bu Antlaşmanın Türk hukukçularına tanıtılması amacıyla İngilizce yürütülecek olan yeni bir sertifika programı sunacaktır. Programın hedefi katılımcılara CISG’ı ana hatları ile aktarmak ve Türk satım hukuku ile olan benzerliklerini ve farklılıklarını ortaya koymak ve bu Antlaşmaya ilişkin milletlerarası kaynaklara erişim konusunda bilgilendirmektir. Dersler 2/3/4/7/8 Ekim günlerinde 16.00-20.00 arasında,  5 Ekim gününde ise 9.00-13.00 arasında dörder saat olarak sunulacak ve toplam 24 saat dersi tamamlayan katılımcılara bir sertifika verilecektir. 

2 - 4 Ekim tarihleri arasında yürütülecek olan seminerin ilk bölümünde Prof. Dr.  Ulrich G. Schroeter CISG’ın milletlerarası uygulama alanı, uygulama alanı dışında kalan konular, Antlaşmanın yorumu ve boşluk doldurma, Antlaşmaya ilişkin kaynaklara ulaşım gibi konuların yanı sıra CISG’a göre satım sözleşmesinin kurulması, hükümleri, yorumu ve tarafların yükümlülükleri başlıklarını aktaracaktır. (http://www.ulrichschroeter. com).

5 - 8 Ekim tarihleri arasında yürütülecek olan ikinci bölümde ise Prof. Dr. Yeşim M. Atamer ifa engelleri hukuku, satıcının ve alıcının başvurabileceği yaptırımlar ve özellikle tazminatın kapsamı, faiz ve sorumsuzluk konuları üzerinde duracaktır. (http://www.bilgi.edu.tr/tr/rehber/kisi/yesim-atamer/)

Milletlerarası Satım Hukukuna ilişkin detaylı bilgi için deneme aşamasında olan http://cisg.bilgi.edu.tr sayfasını ziyaret edebilirsiniz. 

Bilgi
Araş. Gör. Yasemin Kabaklıoğlu 
yasemin.kabaklioglu@bilgi.edu.tr

Ücret:
Katılım ücreti: 500 TL | LAW 323 dersine kayıt olmayan öğrenci ve stajyer avukatlar için 200 TL | Öğretim görevlilerine ücretsiz katılım imkanı verilecektir ancak yerler sınırlıdır

Adres
İstanbul Bilgi Üniversitesi
Kurtuluş Deresi Caddesi
Yahya Köprüsü Sok. No.1
Dolapdere-İstanbul
www.bilgi.edu.tr

Kayıt Başvurusu:
Önceden kayıt olunmadan programa katılmak mümkün değildir. Kayıt en son 1 Ekim 2013’e kadar yapılabilecektir. Yerler sınırlıdır.
Ufuk Şamlıoğlu | bilgi-egitim@bilgi.edu.tr
(212) 311 7329 | www.bilgi-egitim.com