BİLGİ öğrencisi WOBI Liderlik Zirvesi’ndeydi.

güncelleme: yayınlama:

Laureate’in WOBI (İş Fikirleri Dünyası) Liderlik Zirvesi bu yıl 25-26 Mart tarihlerinde Meksiko’da gerçekleştirildi.

WOBI Liderlik Zirvesi’nde katılımcılar, günümüzde ikna edici bir lider olmak için ne gerektiğine dair bütünsel bir perspektif ediniyor. Katılımcılar, diğerlerinin yanısıra, pozitif psikoloji, duygusal ve sosyal zeka, bilinç ve sinir biliminin esaslarına dayanarak nasıl hepimizde liderlikte üstünlük potansiyelinin olduğunu görüyor.

WOBI Liderlik Zirvesi videosu için tıklayın.
 

WOBI Liderlik Zirvesi’ne BİLGİ’yi temsilen katılan İngilizce Öğretmenliği Bölümü 3. sınıf öğrencimiz Nathalie Barki şöyle diyor:

“WOBI Liderlik Zirvesi’ne dünyanın dört bir yanından iş dünyasına bağlı yenilikçiler, liderler ve yaratıcılardan oluşan bin kadar kişi katıldı. Travis Bradberry ve John Mattone gibi, konuşmacıların çoğu Fortune Dergisi’nin en büyük 500 şirketinin danışmanlarıydı. Her konuşmacı çalışanlarını motive etmek konusunda kendilerine özgü bakış açıları, nasıl daha mutlu bir hayat sürüleceği, motivasyon konusunda psikolojimizin nörolojik yönleri, ödül ve yeni çalışma ortamlarının organizasyonel temelleri hakkında konuştu. Konuşmacıların kendi orijinal ve kişisel deneyimlerini pratiğe dönüştürerek lider olmaları hakkında aktardıklarını gözlemleyebilmek açısından bu etkinlik benim için müthiş bir tecrübe oldu. Yolda edindiğim bağlantılarla birlikte, İstanbul’dan başlayıp Meksiko’ya uzanan neredeyse mecazi bir yolculuktu bu. Farklı kültürlerden pek çok insanla tanıştım, yoğun bir çalışma planına girdim, uyumak için az zamanım ve görülecek yeni bir şehir vardı. Tüm bunları aynı anda deneyimlemek ve başarılı olmak bana profesyonel hayata bir adım daha yaklaşmak gibi geldi.

Kısacası, kendimi gelecekte görebilmem bakımından biricik bir deneyimdi: Yaşamda neler yapılabileceğini görmeleri için başkalarına tamamen açık olarak deneyimlerimi nasıl dönüştürebilirim, dünyadaki en dahi insan bile sıfırdan başladığına göre insan nasıl başarılı olur. Tüm etkinlikten işte bunu öğrendim.”