“Çocuğa Şiddete Dur De” Kampanyası

güncelleme: yayınlama:

6-20 Nisan 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilen “Çocuğa Şiddete Dur De” kampanyası, İstanbul Bilgi Üniversitesi Psikoloji Bölümü öğrencileri ve akademisyenleri tarafından yürütülmektedir. Bölüm, 2007 yılından beri BİLGİ Açık Kapı Şiddet ve Travmayı Önleyici Çalışma Grubu ile seminerler, sempozyumlar, videolar ve broşürler yoluyla çocuğa, kadına yönelik şiddet konusunda toplumsal bilinci artırmaya çalışıyor.

“Çocuğa Şiddete Dur De” kampanyasında görev alan 150 kişilik öğrenci ekibi, gruplar halinde tüm Türkiye’deki STK’lar,  yerel bölge liderleri, üniversiteler, okullar ile bağlantı kurmaya çalışıyor. 

Türkiye’de ruhunu ve bedenini şiddetle doldurup, çocukluğunu öldürdüğümüz milyonlarca çocuk var. Bir çocuk, sevdiği biri tarafından şiddete maruz kalıyor ve ona yakın diğer yetişkinler kendisini korumak için hiçbir şey yapmıyorsa, insan nefret edilecek bir düşman olur çocuk için. Bu şiddet ve korunmasızlık  çocuğu dehşete düşüren nevrotik bir çökmeye sebep olur. Çocuğun sahip olduğu masum dünyası kartondan bir ev gibi yıkılır. Zamanla kafası, kolları, bacakları kopmuş, çaresiz depresif bir beden, bir torso haline dönüşür.

 Biz yetişkinlerin bu ülkede yaşayan tüm çocuklara bir borcu var; çocuklara adaletli, barışçıl ve onurlu bir yaşam vermek. Bunu, insanlık için ve insan olduğumuzu hissetmek için yapmalıyız. Bunu kadına olan şiddeti durdurmak için yapmalıyız. Çünkü şiddet babadan oğula; mağduriyet anneden kızına geçer. 

Kampanyayı desteklemek ve ayrıntılı bilgi için: http://www.siddetvetravmayionleyicicalismalar.com/

Facebook:  Çocuğa Şiddete Dur De 
Twitter: @cocukvesiddet 
İnstagram: cocugasiddetedurde