BİLGİ Ekonomi'den Hayrullah Dindar Lindau Nobel Ekonomi Ödüllüleri Toplantısı’na katıldı.

güncelleme: yayınlama:

BİLGİ Ekonomi Doktora Öğrencisi ve Araştırma Görevlisi Hayrullah Dindar Lindau Nobel Ekonomi Ödüllüleri Toplantısı’na katıldı.

Eğitim vermek ve bağlantı kurmak amaçlı olarak tasarlanan Lindau Toplantıları’nda, Nobel ödülü sahipleri ile dünyanın birçok yerinden genç bilim adamları, nesiller ve kültürler arasında diyalog kurmak üzere her sene bir araya geliyor. İlk olarak 2004 yılında gerçekleştirilen ekonomi bilimleri üzerine yapılan düzenli toplantılar sayesinde dünyanın birçok yerinden genç ekonomistler merak edilen soruları üzerinde tartışma olanağı bulabiliyor. Lindeau toplantıları Nobel Ödülü sahiplerinin kişisel ve profesyonel yönleriyle karşılaşmak için benzersiz fırsat sunuyor.

 İstanbul Bilgi Üniversitesi Ekonomi Bölümü Araştırma Görevlisi ve Ekonomi Doktora öğrencisi Hayrullah Dindar, bu toplantıya katılmaktan büyük heyecan ve onur duyduğunu belirterek “Toplantıya katılım hiç kolay değil. Dünyadaki birçok genç akademisyen Nobel ödüllü bilim insanıyla buluşmaktan heyecan duyar. Ben, tez hocam Prof. Jean Laine’nin tavsiyesi üzerine İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin de bir parçası olduğu Laureate International Universities ağının aday göstermesi sayesinde katıldım. Tahmin edebileceğiniz üzere çok yüksek rekabet içeren, zor bir başvuru süreciydi ama gerek akademik başarılarım gerek İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin desteği kabul edilmemi sağladı” dedi.

Ekonomi bilimlerinde 17 Nobel ödüllü katılımcı ile 80’den fazla ülkeden 450 ekonomi bilim adamını bir araya getiren buluşmada, İsveç Kraliçesi Silvia, Singapur Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Tony Tan, Alman Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Bakanı Gerd Müller gibi birçok onur konuğu yer aldı. 200 akademik kuruluştan 450 genç katılımcının çok aşamalı başvuru süreci sonrasında seçilerek yer aldığı toplantıda 42 Ulusal Merkez Bankası, Uluslararası Ödemeler Bankası (BIS), Uluslararası Para Fonu (IMF), Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD)da bulundu.

 5. Lindau İktisadi Bilimler Toplantısı'nda 18 Nobel Ödüllü katılımcı yer aldı. Aralarında 2010 Nobel Edebiyat Ödülü’nü alan Mario Vargas Llosa’nın da bulunduğu 18 katılımcının isimleri şöyle: 

Robert Aumann
Peter Diamond
Lars Peter Hansen 
Finn Kydland 
Eric Maskin 
Daniel McFadden
Robert C. Merton 
James Mirrlees 
Roger Myerson 
Edmund Phelps 
Edward Prescott
Alvin Roth 
Reinhard Selten 
William Sharpe
Christopher Sims 
Vernon Smith 
Joseph Stiglitz
Mario Vargas Llosa