Üniversite, Sektör ve Sanayi İşbirliğinde BİLGİ’den Yeni Adım

güncelleme: yayınlama:

İstanbul Bilgi Üniversitesi, Siber Güvenlik ve Yazılım Teknolojileri Önlisans programları için, sektörün önde gelen kurumlarından Havelsan, Isaca İstanbul Chapter ve Lostar Bilgi Güvenliği ile işbirliği protokolü imzaladı. Üniversite sanayi işbirliğini güçlendirmek amacıyla atılan bu adım kapsamında, program öğrencileri sektördeki profesyoneller aracılığıyla daha fazla deneyim kazanabilecek.

İstanbul Bilgi Üniversitesi ile Havelsan (Hava Elektronik Sanayi ve Ticaret A.Ş), Isaca İstanbul Chapter (Teknoloji Bilişim Yönetim ve Denetim Enstitüsü Derneği) ve Lostar Bilgi Güvenliği arasında gerçekleştirilecek işbirliği protokolü için, Kozyatağı Kampüsü’nde imza töreni düzenlendi. Törene, İstanbul Bilgi Üniversitesi’ni temsilen Mütevelli Heyeti Başkanı Çağrı Bağcıoğlu, Rektör Vekili Prof. Dr. Murat Borovalı, Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Uğur Başer, Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Tayfun Acarer ve Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Leyla Keser’in yanı sıra, Havelsan Genel Müdür Yardımcısı ve Isaca İstanbul Chapter Başkanı Doç. Dr. İzzet Gökhan Özbilgin, Lostar Bilgi Güvenliği Genel Müdürü Murat Lostar ve YASAD Başkanı Doğan Ufuk Güneş katıldı.

İmzalanan işbirliği protokolü kapsamında, İstanbul Bilgi Üniversitesi Siber Güvenlik ve Yazılım Teknolojileri Ön Lisans programlarında; Havelsan, Isaca İstanbul Chapter ve Lostar Bilgi Güvenliği ortaklığı ile CO-OP (Cooperative Education) Eğitim Modeli uygulamaya geçirilecek. Üniversitede yürütülen eğitim ile iş ortamında uygulamayı bütünleştiren model, program öğrencilerinin sektörel deneyim kazanmasına katkı sağlayacak. İşbirliği çerçevesinde öğrenciler, firma uzmanlarının danışmanlığı eşliğinde projeler yürütebilecek, şirket profesyonellerinden dersler alabilecek ve kurumlarda uzun ya da kısa süreli staj ya da bitirme projeleri yapma imkanı bulacak.