güncelleme: yayınlama:

Prof. Dr. İlter Turan Uluslararası Siyaset Bilimi Derneği (IPSA) başkanı seçildi.

Prof. Dr. İlter Turan Uluslararası Siyaset Bilimi Derneği (IPSA) başkanı seçildi.

İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin Emeritus Profesörü Prof. Dr. A. İlter Turan, dünyanın en saygın ve köklü kuruluşlarından Uluslararası Siyaset Bilimi Derneği (International Political Science Association -IPSA-)'nin başkanlığına seçildi. Turan, IPSA’nın başkanlık görevine seçilen Türkiye’deki ilk bilim insanı oldu.

İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin Eski Rektörü, Emeritus Profesörü ve Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. A. İlter Turan, Uluslararası Siyasal Bilimler Derneği’nin (IPSA) Poznan, Polonya’da yapılan XXIV. Dünya Kongresi’nde oybirliği ile 2016-2018 dönemi için derneğin genel başkanı seçildi. Prof. Turan daha önce IPSA’da yönetim kurulu üyeliği, başkan yardımcılığı ve dünya kongresi başkanlığı yaptı. UNESCO’nun himayesi altında 1949 yılında Paris’te kurulan ve 53 ülkeden üç bine yakın üyeye sahip olan IPSA, siyasal bilgiler alanında dünyanın en yaygın ve saygın mesleki kuruluşlarından biri olarak biliniyor.  

Prof. Dr. A. İlter Turan, yeni görevine ilişkin olarak: “Akademik bir disiplin olarak siyasal bilimler alanında dünyanın en tanınan ve etkin mesleki kuruluşlarından Uluslararası Siyaset Bilimi Derneği’nin 2016-2018 dönem başkanı olarak seçilmekten büyük mutluluk ve gurur duyuyorum. Dernek yönetim kurulunun önerisi ve genel kurulunun ortak kararıyla bana verilmiş olan bu görevi sadece şahsıma ve BİLGİ’ye değil, aynı zamanda Türkiye’ye bir teveccüh olarak görüyorum” dedi.