BİLGİ Mezunlar Derneği'nde Yenilikler

güncelleme: yayınlama:

BİLGİ Mezunları kan tazeledi !

Türkiye’nin en büyük vakıf üniversitesi mezun organizasyonlarından biri olan İstanbul Bilgi Üniversitesi Mezunlar Derneği (BilgiM) yeni yıla yenilikler ile girdi. Yönetim kurulunu yenileyen BİLGİ mezunları, kurumsallaşma adına bir adım daha atarak İcra Kurulu yapılanmasını da hayata geçirdi.

BilgiM’in yeni dönemi ile ilgili olarak görüşlerini paylaşan Yönetim Kurulu Başkanı Doğuşcan Oto “Hedefimiz binlerce mezunumuzu ve her yıl mezun olacak BİLGİ’lililerin ömür boyu taşıyacakları BİLGİ markasına onları her zaman onurlandıracak, gururlandıracak katkıyı yapmak ve bunu onlarla birlikte planlayıp hayata geçirmek.” dedi.

Başkan Doğuşcan Oto ayrıca BilgiM’in 2015 senesindeki ilk ses getirecek projesinden şöyle bahsetti: “BİLGİ’nin 2015 mezunlarına hayat yollarında en çok ihtiyaçları olan, mezuniyet sonrası hayatlarını planlamalarına yardımcı olacak, oldukça büyük ve alanında ilk insan kaynakları organizasyonunun müjdesini veriyoruz. Organizasyonumuz da kendi sektörlerinde büyük başarılara imza atmış herkesin tanıdığı BİLGİ mezunlarının yanı sıra Türkiye'nin konularında uzman yöneticileri ile mezun adaylarımızla buluşturmayı ve klasikleşen başarı hikayeleri paylaşımının yanında başarısızlık hikayelerini paylaşmalarını ve tecrübe aktarımının daha etkili olmasını düşünüyoruz. Ayrıca dünyanın ve Türkiye'nin önde gelen kurumlarının yeni mezun işe alım süreçlerinin de içinde olduğu bir gelenekselleşecek bir mezuniyet hediyesi olacak organizasyonumuz BilgiM'in 2015 BİLGİ Mezunlarına.”

BİLGİ Türkiye’nin can simididir!
Yeni yönetim kurulu yapılanmasında İcra Kurulu Başkanlığı’na atanan Çağdaş Yıldız ise İstanbul Bilgi Üniversite’sinin ülkenin en zor günlerinde oynadığı rolden de bahsederek ne kadar güçlü bir aileye sahip olduklarına dikkat çekti. “İstanbul Bilgi Üniversite’sinin her mensubu, her öğrencisi, her mezununun parçası oldukları BİLGİ Ailesi’nin;Türkiye’nin en birbirine bağlı, en çok sahip çıkan ailesi olması, bizi umutlandıran en büyük gurur kaynağımız. Yeni İcra Kurulu yapılanmamızda bir ilke imza atarak henüz mezun olmamış BİLGİ’lilere de kapılarımızı açıyoruz. İcra kurulumuzda mezunlarımız kadar BİLGİ öğrencileri için de yerimiz var. Beraber proje üretip, uygulayıp onlara en faydalı işlere beraber imza atmak istiyoruz” dedi. BilgiM’in kapılarının sadece mezun olan BİLGİ’lilere değil mezun olacak BİLGİ’lilere de sonuna kadar açık olduğuna vurgu yapan icra kurulu başkanı Çağdaş Yıldız . “Bize lütfen tüm iletişim kanallarından ulaşın, her zaman iyi gününüzde kötü gününüzde bir arada olalım” dedi. 

BİLGİ Mezunlar Derneği yeni Yönetim Kurulu ve görev dağılımı şu isimlerden oluştu:
Doğuşcan Oto – Yönetim Kurulu Başkanı
Çağdaş Yıldız - İcra Kurulu Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyesi
Efe Özbil– Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı
Baran Şaşoğlu – Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Sekreter
Serap Şahin – Sayman ve Yönetim Kurulu Üyesi
Derya Aslan – Yönetim Kurulu Üyesi
Başak Temel - Yönetim Kurulu Üyesi
Sesil Akman - Denetleme Kurulu Üyesi
Aslı Uzunlu - Denetleme Kurulu Üyesi
Emrah Yaman – Denetleme Kurulu Üyesi

İstanbul Bilgi Üniversitesi Mezunlar Derneği (BilgiM) Hakkında
BilgiM, BİLGİ mezunlarını bir araya getirerek sosyal, kültürel, sportif, mesleki ve bilimsel yaşantılarına katkıda bulunacak etkin çalışmalar ortaya çıkarmak, mezunlar arasında bağ kurmak, bu bağı geliştirmek ve mezunlar ile BİLGİ öğrencileri arasında ilişkileri geliştirmek amacı ile 16.11.2009 tarihinde kurulmuştur. BilgiM’e Twitter, Facebook ve Instagram’dan @BilgiMezun uzantısından ve www.bilgim.org.tr’den ulaşabilirsiniz.