Etohum "Girişimcilik Zirvesi"nden Pantheon Kulübü’ne Ödül

güncelleme: yayınlama:

Etohum tarafından düzenlenen Girişimcilik Zirvesi 2015'te, BİLGİ Pantheon Kulübü "Girişimciliğin Üniversite öğrencileri arasında yaygınlaşmasındaki çalışmalarından" ötürü ödül aldı. 31 Ocak 2015’de İTÜ Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde düzenlenen törende, ödülü BİLGİ Pantheon Kulübü adına başkan Fatih Yıldırım Etohum kurucusu Burak Büyükdemir'in elinden aldı.

Etohum ve Girişimcilik Zirvesi nedir?
Etohum, yeni ekonomi konusunda bilgi ve fikir sahibi, kendi internet şirketini kurmak isteyen girişimcilerle şirketleri, yatırımcıları ve profesyonelleri bir araya getirmeyi amaçlayan pazar yeridir.

Başvuru yapanlar arasından seçilen 40 girişim, girişimlerini Etohum Yatırımcı Kulübü’ne sunarlar. Seçilen girişimciler Startup Turkey‘de yer alabilir, iş planlarını hazırlarken koçluk ve yönlendirme yapılır, hazırladıkları iş planlarını bireysel, kurumsal yatırımcı ve şirketlere sunmaları sağlanır. Girişimcilere ofis yeri, danışmanlık ve diğer birçok hizmet sunulur.

İnternet konusunda henüz şirketini kurmamış, iş fikrini gerçekleştirmek için şirketini kurmak üzere olan ya da internet şirketini/girişimini kurmuş, sermaye, yönetim, pazarlama ve diğer desteğe ihtiyacı olan herkes Etohum’a başvuru yapabilir.

Her sene Şubat ayından Aralık ayına kadar devam eden süreçte, yeni ekonomi girişimcisi olmak isteyenlere yeni işe başlama bilgisi, uygun girişimcilik ortamının sağlanması ve iş planlarının yatırımcı olabilecek şirket, kişi, yatırımcılar tarafından değerlendirilmesi için uygun ortam sağlanması amaçlanmaktadır.

Etohum projesi 2008 yazında başlamıştır. Nisan 2008′de düzenlenen E-fikrim yarışmasının tüm taraflara daha faydalı olabilecek daha geliştirilmiş bir modelidir. 2008 Eylül ayından itibaren Ocak 2009’a kadar üniversitelerde, şirketlerde ve diğer ortamlarda panel, forum ve diğer toplantılar düzenlenmiş, internet girişimciliği hakkında bilinçlendirme sağlanmıştır. Ocak 2009′da 15 Etohum girişimcisi açıklanmış, girişimcilerle beraber Şubat ayında girişimcilik kampı düzenlenmiş ve daha sonra şirketlerle beraber çalışılmaya devam edilmiştir. 2010 yılında seçilen girişimcileryatırımcılarıyla buluşmaya başlamış ve bir kısmı melek yatırım almışlardır. 2011 yılında Etohum yatırımcı kulübü veNokia-Etohum desteğiyle beraber bazı girişimcilere yatırım yapılmıştır.