Amerikan Başkanlık Seçimleri Mercek Altında: Seçim Süreci, Seçimler ve Sonuçları

Tarih: 1 Aralık 2016, Perşembe
Yer: santralistanbul Kampüsü, Enerji Müzesi-Seminer Odası

Katılımcılar:
Doç. Dr. Emre Erdoğan (İstanbul Bilgi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü)
Soli Özel (Kadir Has Üniversitesi Siyaset Bilimi Bölümü)
Emeritus Prof. Dr. Sabri Sayarı (Sabancı Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü)
Yrd. Doç. Dr. Mehmet Ali Tuğtan (İstanbul Bilgi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü)
Emeritus Prof. Dr. İlter Turan (İstanbul Bilgi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü)

Bu panel, İstanbul Bilgi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü tarafından düzenlenmiştir.

8 Kasım 2016’da yapılan ABD’deki başkanlık seçimlerinden Donald Trump’ın galip çıkması göçmen karşıtı aşırı sağın yükselişinden popülizme, küresel ekonomik krizlerin etkilerinden sınıfsal dönüşüme kadar pek çok konuda tartışmaya neden oldu. Bu panelde, nedenleri, süreci ve sonuçlarıyla başkanlık seçimleri tartışılacaktır.