Müzik Özel Yetenek Sınavı (2015)

güncelleme: yayınlama:

Başvuru Dönemi: 15 Haziran-7 Ağustos 2015
Yazılı Sınav:
 10 Ağustos 2015 / Saat: 10.00 / Yer: Kuştepe Kampüsü, BS 
Sözlü Mülakatlar: 12-13-14 Ağustos 2015

Burs İmkânları:
Özel Yetenek Sınavı sonuçlarına göre, kesin kayıt yaptırmak üzere programa davet edilecek tüm başarılı adaylara  % 50 ve % 100 oranlarında burs imkânları sunulacaktır.

Özel Yetenek Sınavı'na başvurmak için tıklayınız(Başvuru sistemi 15 Haziran'da aktif olacaktır.)

Yetenek sınavı ön kayıt işlemlerinin tamamlanabilmesi için, aşağıdaki evrakların en geç 07 Ağustos 2015 saat 17:00’ye kadar İstanbul Bilgi Üniversitesi santralistanbul Kampüsü (ÇSM binası, Z-112) Öğrenci İşleri Ofisi’ne teslim edilmelidir. Evrakların bu tarihe kadar teslim edilmiş olması ve takibi öğrencilerin sorumluluğundadır.

Gerekli belgeler:
• Başvuru formu (Yetenek Sınavı ön kayıt esnasında online olarak verilen başvuru formunun çıktısı)
• YGS sonuç belgesi 
• Nüfus cüzdanı aslı ve fotokopisi
• 2 adet fotoğraf 
• Ön kayıt ücret ödendi belgesi (ön kayıt ücreti olan 100 TL’nin adayın TC kimlik no’su ve adına yatırıldığını belirten dekontun aslı)
• 2 adet referans mektubu
• Portfolyo

Önkayıt ücreti olan 100 TL Garanti Bankası’na yatırılabilir.

Hesap bilgileri: 
Garanti Bankası Çağlayan Şubesi / IBAN NO: TR20 0006 2000 4030 0006 2013 02

Yetenek Sınavı’na gelirken, öğrencilerin “ Ön kayıt tamamlandı” belgesini yanlarında getirmeleri gerekmektedir; belgesiz öğrenci sınava alınmayacaktır. Bu belgeyi, santralistanbul Kampüsü (ÇSM binası, Z-112) Öğrenci İşleri Ofisi’nden ön kayıt başvuru işlemlerini tamamladıktan sonra temin edebilirler.

Müzik Bölümü Özel Yetenek Sınav ile ilgili bilgilendirmeye music.bilgi.edu.tr’den ulaşabilirsiniz.

Referans Mektubu: Referans Mektupları adayla beraber çalışmış ve adayı müzikal yeteneği üzerinde yorum yapabilecek kadar tanıyan müzik öğretmenleri ya da müzisyenler tarafından doldurulmuş olmalı ve kapalı zarf içinde teslim edilmelidir. Referans Mektubu Formu’nu Bölüm web sitesinden temin edebilirsiniz. Bu form doldurulmadan yazılmış referanslar kabul edilmeyecektir. Referans mektupları ön kayıt başvurusu sırasında Öğrenci İşleri görevlisine teslim edilmelidir.
Referans mektubunu indirmek için tıklayınız

Portfolyo: Adayın müzikle kurduğu ilişkiyi gösterebilecek çalışmaların bulunduğu dosyaya portfolyo adı verilir. Sizden istediğimiz portfolyoya en fazla 3 adet iş koyabilirsiniz. Portfolyonuzda şunlar bulunabilir:
• Notaya alınmış besteler ve/veya düzenlemeler
• Ses dosyası olarak kaydedilmiş besteler ve/veya düzenlemeler
• Performans kayıtları

Hazırladığınız seçkinin içeriğinin belirlenmesi sizin kararınıza bırakılmıştır. Sizi en iyi şekilde temsil edebileceğinizi düşündüğünüz işleri biraraya getirmeye dikkat etmelisiniz. Portfolyoda grup çalışmaları varsa, söz konusu çalışmanın hangi noktasına katıldığınızını mutlaka belirtmelisiniz. Portfolyonuzda yer alan tüm işlerin üstüne (nota, CD, video, flash disk, vb.) isminizi yazmalısınız. Portfolyolar ön kayıt başvurusu sırasında Öğrenci İşleri görevlisine teslim edilmelidir. Teslim edilen portfolyolar iade edilmez.

Kampüse ulaşım için ücretsiz servis saatleri: http://www.bilgi.edu.tr/tr/universite/ulasim/shuttle/?universite-ulasim-menu

Ayrıntılı bilgi için: 444 0 428 | info@bilgi.edu.tr