LSE Küresel Boyutlar Programı (Global Dimensions Programme)

güncelleme: yayınlama:

1895’te kurulan, İngiltere’nin en iyi 2. Üniversitesi kabul edilen ve 16 mezununun Nobel Ödülü kazandığı London School of Economics and Political Science (LSE), Global Dimensions Programı’nı hayata geçirdi. LSE Enterprise aracılığı ile Universidad Europea de Madrid için son sınıf lisans öğrencileri ve yeni lisans mezunlarına yönelik geliştirilen programa, İstanbul Bilgi Üniversitesi 3. sınıf Ekonomi bölümü öğrencileri ve tüm diğer 4. sınıf öğrencileri katılabiliyor!

Disiplinlerarası yapıdaki program, LSE akademisyenleri arasında yer alan deneyimli profesyonellerin öncülük ettiği akademik eğitimi ve tercihe bağlı  staj dönemi takip ediyor. Öğrenciler aynı zamanda konferanslara katılma, İngiltere’deki kurumları ziyaret etme ve LSE seminerlerine katılma şansı yakalıyorlar.

Program hakkında bilgi almak ve başvuru yapmak için Öğrenci Destek Merkezi  santralistanbul kampüsü ÇSM-Z106 no’lu odayı ziyaret edebilir veya ssc@bilgi.edu.tr adresine mail gönderebilirsiniz.  

Programın yapısı:

Bölüm 1:

10 Haftalık Akademik Program (Ocak-Mart)
• 1. Modül – Küresel İşletme Boyutları (72 saat)
• 2. Modül – Stratejik Uluslararası Pazarlama (72 saat)
• 3. Modül – Kamu Politikasında Ekonomi (72 saat)

Bölüm 2:

Uygulamalı Program (Nisan-Mayıs)
• 4. Modül – Proje Analizi (72 saat)
• 5. Modül – Profesyonel Gelişim (72 saat)

Staj Başvurusunun kabul edilmesi halinde (Mayıs’ta başlamak üzere)
• 6. Modül – Minimum 300 saat (8 hafta) ya da 600 saat (16 hafta)


Programın ilk ayağı şu an 35 Universidad Europea de Madrid öğrencisi ile sürüyor; bir sonraki ayağı ise Ocak 2016’da başlıyor.