BİLGİ Doğada

BİLGİ Doğada, 2016-2017 akademik yılı Yaz Okulu bünyesinde 22 Temmuz-5 Ağustos 2017 tarihleri arasında Çanakkale’nin Ayvacık ilçesine bağlı Güzelköy’de gerçekleştirilmesi planlanan özel modüldür.

Üç dersi kapsayan BİLGİ Doğada, büyük çoğunluğunu kent sakinlerinin oluşturması sebebiyle kırsal ve doğal yaşam konusunda oldukça az bilgiye sahip olan İstanbul Bilgi Üniversitesi öğrencilerine kendi alışkanlıklarının dışındaki bir çevreyi ve toplumsal yaşamı deneyimleme fırsatı verecektir.

Öğrenmeyi, keşfetmeyi ve eğlenmeyi doğada bir araya getiren BİLGİ Doğada kapsamında, öğrencilerimiz Güzelköy İlkokulu’nda 14 gün süresince gerçekleştirilecek 6 kredili derslere devam edecek ve bunun yanı sıra Kaz Dağları ve Assos çevresinde vakit geçirme imkânı da bulacaktır.

Dersler:

GE 114 - Çevre Çalışmaları (Environmental Studies)
Yrd. Doç. S. Ozan Zeybek

HUM 107 - Doğa ve Temsilleri (Representations of Nature)
Rahmi G. Öğdül

GE 115 - Kültür, Mekân ve İnanç (Culture, Space and Beliefs)
Amed Gökçen

Ayrıntılı bilgi için: bilgidogada.bilgi.edu.tr