Geleceğin “BİLGİ’li” Moda Tasarımcılarını Deneyimli Tasarımcılar Seçecek

güncelleme: yayınlama:

İstanbul Bilgi Üniversitesi Moda Tasarımı Bölümü’nün özel yeteneklerini bu yıl, BİLGİ akademisyenleri ile Hakan Yıldırım ve Özgür Masur gibi ünlü tasarımcıların bulunduğu jüri belirleyecek. 

Moda endüstrisinin gün geçtikçe artan yenilikçi, yaratıcı ve araştırmacı tasarımcı ihtiyacını karşılamak amacıyla kurulan İstanbul Bilgi üniversitesi dört yıllık Moda Tasarımı Bölümü, altyapısını sektörün ihtiyaçlarına göre belirlemeye devam ediyor. Aynı zamanda, Moda Tasarımı Lisans Programı, öğrencinin sanatsal ve yaratıcı odaklı yenilikçi bir eğilimle çağdaş uygulamalar içersinde kendilerini ifade etmesini hedefliyor Bu doğrultuda, özel yetenekle öğrenci kabul eden Moda Tasarımı Bölümü’ne başvuran öğrenciler, BİLGİ akademisyenlerinin yanı sıra Hakan Yıldırım ve Özgür Masur gibi deneyimli modacıların da aralarında bulunduğu özel jüri tarafından belirlenecek.  

Başvurular 14 Ağustos 2015 tarihine kadar devam ediyor. Başvuruların ardından öğrenciler, iki aşamalı olarak gerçekleştirilecek yetenek sınavına tabi tutulacak. Adaylar ilk aşamada çizim sınavında yeteneklerini gösterecek. İkinci aşamasında ise adaylar mülakat sınavına katılacak. Sınavlar 17 Ağustos Pazartesi ve 18 Ağustos Salı tarihlerinde BİLGİ Dolapdere Kampüsü, Moda Tasarımı Atölyesi’nde düzenlenecek. 

İstanbul Bilgi Üniversitesi Moda Tasarımı Bölümü’ne başvuru ve yetenek sınavlarıyla ilgili detaylı bilgi için tıklayın