BİLGİ’li öğrencilerden Darüşşafaka Vakfı Sait Faik Abasıyanık Müzesi’ne armağan

“Hişt, Hişt!

İstanbul Bilgi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'nde bu yıl birinci sınıfı tamamlayan öğrenciler; Beste Tekdoğan, Birce İzgi Tangay, Brenda Kandiyoti, Ercan Ciğerci, Sena Arabacı, Tunahan Çetinkaya, Yıldırım Erbaz, akademisyenler Yrd. Doç. Dr Avşar Gürpınar ve Ar. Gör. Cansu Cürgen’in koordinatörlüğünde, Darüşşafaka Vakfı Sait Faik Abasıyanık Müzesi bahçesi için bir oturma birimi tasarladılar. Dijital üretim teknikleriyle el işçiliğini birleştiren öğrencilerin üretimi İstanbul Bilgi Üniversitesi imkanlarıyla, BİLGİ'in üretim atölyesinde gerçekleşti. Müzedeki ihtiyaç ve kullanım beklentileri doğrultusunda, kitap okumaya elverişli ve iki taraflı olarak kullanılabilen bu tasarımın adı “Hişt, Hişt!” adlı Sait Faik öyküsünden geliyor. Ücretsiz olarak gezilebilen Burgazada’daki müzenin bahçesindeki oturma birimi, doğanın sesini dinlemek, kitap okumak veya dinlenmek isteyen ziyaretçilerini bekliyor.