BİLGİ Müzik Festivali Yeni Eserler Arıyor

güncelleme: yayınlama:

İstanbul Bilgi Üniversitesi Müzik Bölümü tarafından bu yıl 7’ncisi düzenlenen, bestelerin ilk kez seslendirildiği “Yeni Müzik Konser Serisi”ne başvurular başladı. Seçilen 10 eser, Ergon Ensemble tarafından seslendirilecek ve 22 Aralık 2015 tarihinde düzenlenecek konserle dünya prömiyeri yapılacak.

İstanbul Bilgi Üniversitesi Müzik Bölümü tarafından 2005 yılından bu yana düzenlenen ve katılımcıların konser serisine özel besteleyeceği çalışmaları tanıtan “Yeni Müzik Konser Serisi”ne başvurular 7 Aralık 2015 tarihine kadar devam edecek. Seçilen en iyi 10 eser Ergon Ensemble tarafından seslendirilecek. 

Yeni Müzik Konser Serisi, 20. yüzyıl ve sonrası modern, post-modern müzik akımlarının desteklenmesini hedefliyor. Aynı zamanda konuyla ilgili Türk ve yabancı bestecileri, icracıları, öğrenci ve dinleyicileri aynı platformda buluşturmayı amaçlıyor. 

Seçilen eserlerin ses kaydı BİLGİ Müzik stüdyosunda yapılacak ve bestecilerine ulaştırılacak. 22 Aralık 2015 tarihinde ise düzenlenecek konserle eserlerin dünya prömiyeri yapılacak. 

Katılımcılar http://music.bilgi.edu.tr/tr/genel-bilgi/ linkinden başvuru yapabilir.

Seçilen eserler 9 Aralık 2015 tarihinde açıklanacak. Seçilen eser sahiplerine e-posta yolu ile bilgi verilecek.