BİLGİ Robotik Takımı “Laureate Robotik Mühendisliği Mükemmeliyet Ödülü” Yarışmasında Finalist

güncelleme: yayınlama:

İstanbul Bilgi Üniversitesi’ni temsil eden Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi’nin Robotik Takımı, geçtiğimiz yıllardaki başarısını bu yıl da tekrarlayarak, üçüncü kez, “Salvor” isimli projesiyle “Laureate Robotik Mühendisliği Mükemmeliyet Ödülü” yarışmasında finale kaldı.

Dünyanın dört bir tarafındaki Laureate Network üyesi üniversitelerden yarışmaya katılmaya değer bulunan projeler arasında, Laureate jürisi “Salvor” u 6 finalistten biri olarak seçti. Bu başarının gururunu taşıyan BİLGİ takımı üyeleri Emre Can Akgül, Hilal Merve Altuğ, Cemre Kabadayı,  Kenan Kural’dır. Bu başarıya giden yolda takımın rehberliğini Prof. Dr. Ahmet Denker yapmıştır. BİLGİ takımı Mayıs 2016’da Mexico City’de yapılacak finallerde yarışacaktır.

“Laureate Robotik Mühendisliği Mükemmeliyet Ödülü” Laureate Üniversiteleri’nde kayıtlı lisans öğrencileri arasında, etkileşimli ve akıllı bir robot geliştirmek amacıyla düzenlenmektedir. Bu yılın yarışma teması, bir doğal afet sonrası afetzedeleri aramak ve kurtarmak amaçlı bir “arama kurtarma” robotunun tasarımı ve üretimidir. Bu yarışmalarda mükemmeliyete ulaşma BİLGİ robotik takımlarının bir geleneği haline gelmiştir. Geçen yıl da BİLGİ takımı 2.lik ödülünü kazanmıştı.