Akıllı Yıldızlar Enerji Tasarrufu Projesi’ne En İyi Sosyal Sorumluluk Ödülü

güncelleme: yayınlama:

Soyak'ın ilköğretim öğrencilerini hedefleyen ve proje ortakları arasında İstanbul Bilgi Üniversitesi ile İl Milli Eğitim Müdürlükleri’nin yer aldığı Akıllı Yıldızlar Enerji Tasarrufu Projesi, “Sign of the City Awards 2015”te en iyi sosyal sorumluluk projesi ödülünü aldı.

4. sınıf öğrencileri, öğretmenleri ve velilerinde enerji tasarrufu, enerjinin verimli kullanımı ve sürdürülebilir yaşam için önemi konularında farkındalık yaratmak amacıyla hayata geçirilen Akıllı Yıldızlar Enerji Tasarrufu Projesi’nin başarısı ödülle taçlandırıldı. İzmir ve İstanbul’da 33 devlet okulunda hayata geçirilen proje “Sign of the City Awards 2015”te en iyi sosyal sorumluluk projesi seçildi. 

Toplam iki yıl süren Akıllı Yıldızlar Enerji Tasarrufu Kurumsal Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında 19 okulda toplam 29.000 öğrenciye, 600 eğitimciye ve 6.500 veliye ulaşılarak toplamda 110.000 bin saat bilinçlendirme yapıldı. SOYAK tarafından geliştirilen İl Milli Eğitim Müdürlükleri ve İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin destek verdiği projede, enerjinin verimli ve tasarruflu kullanımına dair eğitimler verildi. 30 Soyak Gönüllüsünün eğitimler sırasında 750 saat gönüllülük hizmeti verdiği Akıllı Yıldızlar Projesi, ilk yılının ardından hedeflerinin yaklaşık %40 üzerine çıktı. Akıllı Yıldızlar Projesi’nin hedeflerini aşması, 245 kişilik bir ekibin 17.145 saatlik adam/saat çalışmasının sonucunda ortaya çıktı ve %18 oranında enerji tasarrufu bilinci konusunda pozitif değişim yaşandı. 

BİLGİ’li akademisyenlerden enerji eğitimi

İstanbul Bilgi Üniversitesi akademisyenleri, 4.sınıf öğretmenlerine “Dünya'da ve Türkiye'de Enerji Kaynakları” konusunda eğitim desteği verdi. BİLGİ akademisyenleri tarafından hazırlanan içerikler doğrultusunda tüm okulların 4. sınıf öğretmenleri enerji tasarrufu konusunda bilgilendirdi. 

Pilot okullarda eğitici ve öğrenci eğitimlerinin ardından veli eğitimleri de verildi. Eğitimlere katılan öğretmenler ve veliler hem kendilerinin hem de çocukların enerji tasarrufu konusunda bilinçlendirilmesinden son derece mutlu olduklarını dile getirdiler.