Hikaye Yarışması: Zor Bir Diyalog

Yarışma, Kültürlerarası Diyalog için Arditi Vakfı (The Arditi Foundation for Intercultural Dialogue) ile İstanbul Bilgi Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi, Sabancı Üniversitesi, İstanbul Şehir Üniversitesi, Ermenistan Amerikan Üniversitesi ve Erivan Devlet Üniversitesi işbirliğiyle düzenlenmiştir.

Hikâye 2025 yılında geçmektedir.

İki öğrenci Cenevre Üniversitesi’nde karşılaşırlar. Öğrencilerden biri Ermenistan’dan, diğeri Türkiye’dendir. Bu öğrenciler kim? Hikâyeleri ne? Hangi düşünceleri paylaşıyorlar? Hangi düşünceleri saklıyorlar? İlişkileri nasıl gelişiyor? Gerisi katılımcıların kendi hayal güçlerine kalmış.

Not: Yarışmanın amacı kesinlikle sanatsaldır. Yazının edebi nitelik kazanması için, her bir katılımcının kendisini diğer karakterlerin yerine koyabilmesi gerekmektedir. Ayrıca, katılımcıların, karşılarındaki karakterin fikir ve değerlerini kabul etmeseler bile, onu anlamak için ellerinden gelenin en iyisini yapması beklenmektedir.
Yazılar yaklaşık 2.500 kelimeden oluşmalıdır. Eserler Türkçe veya İngilizce yazılabilir.
Eserler emre.gonen@bilgi.edu.tr adresine gönderilebilir; lütfen ad-soyad, telefon ve e-mail adresinizi ekleyiniz.

Son Başvuru Tarihi: 30 Nisan 2016

Tüm İstanbul Bilgi Üniversitesi öğrencilerine açıktır.

Ödüller:
Birincilik Ödülü:    2.000 ABD Doları
İkincilik Ödülü:       1.000 ABD Doları
Üçüncülük Ödülü:     500 ABD Doları

Uluslararası Jüri üniversitelerin sunduğu eserler arasından en iyi çalışmayı seçecektir.
Uluslararası Jüri:  5.000 ABD Doları