TÜBİTAK Üniversite Projeleri Yarışmaları

güncelleme: yayınlama:

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı tarafından üniversite öğrencilerine yönelik düzenlenen 2241/B Sanayi Odaklı Lisans Bitirme Projeleri Yarışması, 2238 Üniversite Girişimcilik ve Yenilikçilik Yarışması ve 2242 Lisans Öğrencileri Yazılım Projeleri Yarışmaları bu yıl dördüncü kez düzenlenecektir. Öğrenciler yarışmalara en fazla üç kişiden oluşan ekiplerle e-bideb.tubitak.gov.tr adresinden 4 Nisan-27 Mayıs 2016 tarihleri arasında online başvuru yapabilecektir.

Ülkemizin ihtiyaç duyduğu öncelikli araştırma alanlarında üniversite öğrencilerini çalışmalar yapmaya özendirmeyi hedefleyen yarışmalar; üniversite öğrencilerine kariyerlerinin başında bilime, ekonomiye ve sanayiye katkı sağlayan projelere imza atma imkanı sunmaktadır.

Değerlendirme süreci sonucunda, Final Sergisi’ne kalmaya hak kazanan öğrencilerin projeleri seçkin katılımcılar tarafından incelenecek ve proje sahipleri ile hayata geçirilebilmesi tartışılacaktır. Aynı zamanda, ilgili alanlardaki akademisyenlerden oluşan jüriler tarafından yapılacak değerlendirme sonrası derece alan projeler belirlenece ve dereceye giren proje sahiplerine ve danışmanlarına para ödülleri verilecektir.