Üniverzete’nin 150. sayısı yayında

İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri tarafından hazırlanan Üniverzete, 150. sayısını kutluyor. Yaklaşık 3 yıldır Zete işbirliğiyle her Perşembe zete.com’da yayınlanan haftalık online dergide, siyasetten kültür-sanata, güncel olayların sosyolojik çıkarımlarından spora kadar geniş bir yelpazede yayın yapılıyor. Editör ekipten yazar kadrosuna, kapak tasarımlarından sosyal medya yönetimine kadar yalnızca öğrencilerin emeği ile çıkan Üniverzete’nin en önemli farklarından biri, ana akım medyada karşılaşılması ve ulaşılması güç içerikler üretmesi.  Yeni nesil genç sanatçılarla, hakkında daha fazla konuşulmayı hak eden derneklerle, proje sahipleri ve benzerleriyle yapılan röportajlar Üniverzete’nin şahsına münhasır kimliğini oluşturuyor. Üniverzete, farklı yaş grupları için ise; günümüz üniversiteli dünyasını her hafta gözlemleme ve anlama şansı sunuyor.

Derginin genel yayın yönetmenliğini üstlenen Medya ve İletişim Sistemleri Bölümü öğrencisi İlgi Özdikmenli İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi’nin alternatif ve özgürlükçü eğitim yaklaşımıyla Üniverzete’deki üretim şeklinin paralellik taşıdığını ifade ediyor: “Dersin, sınıftan çıkarılması fikri, Üniverzete’nin her sayısında tekrar hayat buluyor. İletişim Fakültesi öğrencileri olarak yeni içerikler üretmeyi, yaratıcı konular peşinde koşmayı, daha iyisini yapmak için her hafta toplantı yapmayı ve ekip arkadaşlarımızla çalışabilmeyi, farklı fikirleri dinlemeyi ve ortak bir sonuca varabilmeyi, bir süreli yayın çıkarmanın her adımını ve daha birçok şeyi öğreniyoruz. Editör ekip ve yazarlar kadrosu bir arada çalışırken geliştirdiğimiz bireysel özelliklerimizin yanında, işin pratiğine dair kazanımlarımız çok fazla. 150. sayımız çıktı. Her şeyden önemlisi, vize-final dönemlerimiz ve yaz tatillerimiz dahil hiç ara vermeden 150 sayıyı kolektif bir emek sonucu çıkarmış olmanın haklı gururunu ve keyfini yaşıyoruz. Her dönem değişen ve gelişen ekiple, daha da özgün ve yaratıcı sayılar çıkaracağımızı düşünüyoruz.” Üniverzete, her hafta yenilenerek ve gelişerek var olmaya, öğrencilerimiz ise kendilerini geliştirmeye, yeni tecrübeler kazanırken dergiyi büyütmeye devam ediyorlar.