Moda Tasarımı Özel Yetenek Sınavı’na giren adaylar ünlü tasarımcılarla buluşuyor.

güncelleme: yayınlama:

İstanbul Bilgi Üniversitesi Moda Tasarımı Özel Yetenek Sınavı’na giren öğrenciler sınavlar arasında tasarımcılarla bir araya geliyor.

Sınavların ilk günü olan 2 Mayıs'ta, tasarımcı Serdar Başbuğ’un sektördeki deneyimlerini anlattığı buluşmada öğrenciler Başbuğ’un tecrübelerini dinleme imkanı buldu.

3-4 Mayıs 2016 tarihlerindeki sınavlarda ise, BİLGİ Moda Tasarımı’nın konuğu Tolga Turan ve Nevra Karaca olacak.

Serdar Başbuğ:
Serdar Başbuğ 1992 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Fakültesi, Sahne Dekor ve Kostüm Tasarımı Bölümü'nden mezun oldu. Sırasıyla Mersin, İzmir ve İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nde dekoratör ve kostüm tasarımcısı olarak çeşitli opera ve balelerin görsel tasarımlarını yaptı. La Boheme, Carmen, Aşk İksiri, Hoffmanın Masalları, Don Pasquale, Lucia di Lammermoor, Rigoletto,Giselle, DonKişot, La Traviata, Fındıkkıran, Madam Butterfly, Don Giovanni gibi eserler bunlardan bazılarıdır.

Mezun olduğu üniversitede bir dönem konuk öğretim görevlisi olarak ders verdi. Türk Sahne Tasarımcıları Derneği’nin kurucu üyelerinden olup yönetim kurulunda görev aldı. Uluslararası Sahne Tasarımcıları Derneği Oistat’a Türk Sahne Tasarımcıları Derneği’yle üye oldu. Dört  kere Prag’ta, bir kere de Toronto’da uluslararası sahne tasarımı sergilerinde Türkiye adına tasarımlarını sergiledi. İstanbul Devlet Opera ve Balesi için tasarladığı Giselle adlı balenin kostümleri; Anadolu Ateşi'nin Troya adlı dans gösterisinin kostümleri; Muhteşem Yüzyıl, Diriliş, Kösem Sultan adlı televizyon dizilerinin kostüm tasarımlarından Fashion TV En İyi Kostüm Tasarımcısı Ödülleri’ne layık görüldü.

Tolga Turan:
Tolga Turan 2002 senesinde Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nden mezun oldu. Ardından sektördeki farklı markalarda tasarımcı olarak çalışmaya başladı. Tecrübesini artırmak ve vizyonunu geliştirmek için bir süre Londra Central St. Martins’de eğitimine devam ederken tasarımcı olarak çalışmayı sürdürdü. İstanbul'a döndükten sonra Arzu Kaprol ile farklı projelerde yer aldı. 2006 yılından beri ise Mudo’nun genç markası FTS 64’ün Erkek koleksiyonlarını hazırlamaktadır. 2011-2014 seneleri arasında Studio Kaprol tasarım platformunda kendi erkek koleksiyonlarını hazırladı ve bunları 2011-2013 yılları arasında İstanbul Moda Haftası’nda, takip eden 2014 senesinde ise Berlin Moda Haftası’nda sergiledi. 2012 senesinde Elle dergisinin düzenlediği Elle Style Awards’da Yılın Genç Moda Tasarımcısı seçildi.

Nevra Karaca:
Nevra Karaca Marmara Üniversitesi Tekstil Bölümü mezunu. 2003 yılında İTKİB Genç Moda Tasarımcıları Yarışması’nda üçüncülük kazandı. Milano’daki Domus Academy’de Moda Tasarımı alanında yüksek lisans yaptı. Daha sonra sekiz yıl boyunca Next, Marks&Spencer, H&M gibi markalara tasarım servisi verdi. 2011 yılında markası Nevra Karaca No7’yi kurdu. Çalışmaları ile ağırlıklı olarak yurtdışında faaliyet göstermeyi hedefledi. Markası ile 2013 yılında Paris Capital de la Creation tarafından En İyi Kadın Tasarımcı markası seçildi. Koleksiyonlarından oluşan özel seçkisi 2013’te Paris Joyce Gallery’de sergilendi. Karaca’nın sanat ve mimari gibi farklı disiplinlerin yansıdığı yapısal formlarıyla dikkat çeken tasarımları Paris Sur Mode Atelier, Who’s Next Paris, Capsule Show Berlin gibi önemli fuarlarda yer aldı.