Hikaye Yarışması: Zor Bir Diyalog – Yarışma Sonuçları

The Arditi Foundation for Intercultural Dialogue öncülüğünde düzenlenen “Zor Bir Diyalog” hikaye yarışmasına katılan on sekiz öykü, Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi, Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümünün destekleriyle, Prof. Dr. Jale Parla, Prof. Dr. Nazan Aksoy ve Emre Gönen’den oluşan jüri tarafından değerlendirilerek ilk üç sıraya girecek öyküler ittifakla belirlemiştir.

Birincilik ödülü: Baki Karakaya (Yüz ve Hakikat)
İkincilik Ödülü: Aynur Yalçınkaya (Ararat)
Üçüncülük Ödülü: Yağmur Güvenç (Narkız)

Üniversitemiz düzeyinde yapılan yarışmanın birincisi 2000 ABD Doları, ikincisi 1000 ABD Doları, üçüncüsü 500 ABD Doları ödül kazanmıştır. Ayrıca yarışmanın düzenlendiği altı üniversitenin birincileri uluslararası bir jüri tarafından değerlendirilecek ve bu değerlendirme neticesinde birinci olan yarışmacı 5000 ABD doları ile ödüllendirilecektir. Birincilik ödülünü kazanan Baki Karakaya’nın öyküsü de uluslararası jüriye gönderilme hakkı kazanmıştır.

Yarışmanın düzenlendiği üniversitelerde ilk üçe giren tüm adaylar 30 Haziran 2016 tarihinde Ermenistan’ın başkenti Erivan’da yapılacak olan ödül törenine davetlidir.