BİLGİ Runners yine lider

güncelleme: yayınlama:

İstanbul Bilgi Üniversitesi çalışanlarından oluşan kurumsal koşu takımımız “BİLGİ RUNNERS” geçtiğimiz hafta içerisinde yapılan Uluslararası “2016 Run Fire Cappadocia” Ultra Maratonu’ndan döndü. Geçen yıl “Likya Ultra Maratonu”nda kazandıkları takım üçüncülüğü ve 6G kategorisi bireysel şampiyonluğu ile bu yılki yarışa davetli olarak katılan takımımız, zorlu rakiplerinin yanı sıra 40 dereceyi aşan aşırı sıcak hava ile de mücadele etti.

Koşucumuz Utkuer Yaşar, 260 km mesafeli 6 günlük ultramaraton kategorisinde birinciliğe uzanarak BİLGİ adını yine en üst sıraya yazdırmayı başardı. Bir hafta önce de Erciyes’de koştuğu 64 kilometrelik ultramaratonu kazanarak 15 gün içerisinde zorlu iki müsabakada BİLGİ’yi üst sırada temsil eden koşucumuz, iki hafta sonra “SKY Demirkazık Ultra 45 km” yarışmasında ve ay sonunda da Fransa’da yapılacak 300 kilometre mesafeli ve 28.000 metre irtifa kazanımlı dünyanın en zorlu ultramaratonları arasında sayılan olan "Ultra-Trail du Mont-Blanc (UTMB)" yarışmasında ülkemizi temsil edecek takımda yer alacaktır. 

Akademik hayatın yanı sıra günlük yaşamın her alanında öğrencilerini ve çalışanlarını destekleyerek, kendilerini geliştirme olanağı sunan İstanbul Bilgi Üniversitesi olarak takımımızı kutlar, başarılarının devamını dileriz. 

BİLGİ Runners üyeleri:
Doç. Dr. Itır Erhart / İletişim Fakültesi Medya ve İletişim Sistemleri, Öğretim Üyesi
Mine Erkaya / Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Müzik Bölümü, Öğretim Görevlisi
Yrd. Doç. Dr. Yiğit Dağhan Gökdel /Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, Öğretim Üyesi
Arif Toprak / İletişim Fakültesi, Teknik Uzman
Utkuer Yaşar / Öğrenci Destek Merkezi, Öğrenci Kulüpleri Sorumlusu