BİLGİ Genç Sosyal Girişimci Ödülleri (2017)

güncelleme: yayınlama:

İstanbul Bilgi Üniversitesi tarafından düzenlenen Genç Sosyal Girişimci Ödülleri’ne başvurular 19 Mayıs 2017 tarihinde başlıyor. Sosyal girişimcilik anlayışının yaygınlaşmasını amaçlayan yarışmaya, 18-29 yaş arasındaki tüm genç sosyal girişimciler başvurabilecek.

International Youth Foundation (Uluslararası Gençlik Vakfı), Sylvan/Laureate Foundation (Sylvan/Laureate Vakfı) ve İstanbul Bilgi Üniversitesi tarafından hayata geçirilen BİLGİ Genç Sosyal Girişimci Ödülleri, topluma pozitif katkı sağlamayı başarmış 10 projeyi ödüllendirecek.  Bugüne kadar Zumbara, Eşya Kütüphanesi, SineMASAL, Askıda Ne Var, Hayat Sende ve Misafirpetver gibi toplumsal sorunlara çözümler üretmiş 60 projenin seçildiği yarışma, içinde yaşadıkları topluma pozitif katkı sağlamayı başarmış genç sosyal girişimcilerin liderlik vasıflarını ve sosyal alanlarda liderlik becerilerini geliştirmelerini amaçlıyor. 

Bu yıl sekizinci kez düzenlenen yarışma, mevcut bir projenin/organizasyonun kurucusu/kurucu ortağı ya da bir organizasyon adına proje lideri olan gençleri hedefliyor. Sürdürülebilir olması planlanan ödüllerle her yıl daha da büyüyen bir sosyal girişimci ağı için sağlam bir zemin hazırlanması amaçlanıyor. Yarışma sonunda seçilen genç sosyal girişimciler, bilgi ve tecrübelerini birbiriyle paylaşırken, aynı zamanda liderlik vasıflarının geliştirilmesi ve topluma sağladıkları faydanın sürdürülebilmesi için mentorluk desteği alıyor.

Daha önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da yarışmada finale kalan 10 adaya 3.000 dolar maddi/nakdi destek verilecek ve adaylar Youthactionnet® tarafından yapılan "Küresel Genç Sosyal Girişimciler" programına katılma hakkı kazanacak.

Yarışmanın son başvuru tarihi: 24 Eylül 2017 

Başvuru, mülakat ve ödül süreci:
BİLGİ Genç Sosyal Girişimci Ödülleri’ne başvurular www.bilgiggo.org adresinden yapılabiliyor. Online başvuru formunda talep edilen kişisel bilgiler ve proje ile ilgili detaylar BİLGİ Genç Sosyal Girişimci Ödülleri Değerlendirme Komitelerinin dikkatine sunulacak ve adaylar mülakattan geçirilecek. 3 Ekim 2017 tarihinde açıklanacak 20 yarı finalist için 14-15 Ekim 2017 tarihleri arasında liderlik, dinamik birebir öğrenme, işbirliği ve gençler arasında vizyon paylaşımı eğitimleri düzenlenecek. 17 Ekim 2017’de 10 finalistin açıklanmasının ardından 6-11 Kasım'da finalist eğitimleri gerçekleşecek ve ödüller 9 Kasım'da yapılacak törende sahiplerini bulacak.

İletişim için:
Sibel Üstünışık
Marjinal Porter Novelli 
 sibelu@marjinal.com.tr

Uluslararası Gençlik Vakfı (IYF):
Uluslararası Gençlik Vakfı genç neslin olağanüstü potansiyeline yatırım yapmaktadır. 1990 yılında kurulan Uluslararası Gençlik Vakfı dünya genelinde iş dünyası, hükümetler ve sivil toplum örgütleri ile çalışarak gençliğin daha sağlıklı ve üretken olmasını ve içinde bulunduğu toplum ve çevreye fayda sağlamasını hedeflemektedir. Vakfın programları değişim için katalizör olmaya ve daha kaliteli eğitim, iş olanaklarıyla ve sağlıklı karar verebilme yetisini geliştirmeye odaklanmaktadır. Vakıf hakkında detaylı bilgiye www.iyf.org adresinden ulaşılabilir.