4. İstanbul Willem C. Vis Pre-Moot Yarışması

güncelleme: yayınlama:

Milletlerarası Ticaret Odası (ICC) Tahkim Divanı ve İstanbul Bilgi Üniversitesi 4. İstanbul Willem C. Vis Pre-Moot Yarışması'nı düzenliyor.

Tarih: 7-8 Mart 2015
Yer: Dolapdere Kampüsü 

Willem C. Vis Uluslararası Farazi Ticari Tahkim Yarışması uluslararası ticaret hukuku eğitimini ve uluslararası ticari uyuşmazlıkların tahkim yoluyla çözümünü teşvik etmek amacıyla bu sene 22. kez Viyana’da gerçekleştirilecektir (http://www.cisg.law.pace.edu/vis.html). Dünyanın her yerinden üç yüze yakın hukuk fakültesinin katıldığı ve alanının en kapsamlı ve prestijli farazi dava yarışmalarından biri olan Vis Uluslararası Farazi Ticari Tahkim Yarışması öncesinde, çeşitli hukuk fakülteleri ve hukuk büroları tarafından öğrencilerin yarışmaya en iyi şekilde hazırlanmaları amacıyla ulusal ve uluslararası ön çalışmalar (“pre-moot”) organize edilmektedir.

BİLGİ Hukuk Fakültesi Türkiye’den katılan takımlar arasında düzenlenen ulusal Pre-Moot’u 2012 yılından beri düzenlemektedir. Bu yıl, ICC Tahkim Divanı’nın da katkılarıyla dördüncü kez BİLGİ Hukuk Fakültesi’nin ev sahipliğinde, sekiz üniversitenin (Ankara, İstanbul, İstanbul Bilgi, İstanbul Şehir, Galatasaray, Kadir Has, Koç ve Marmara Üniversitesi) katılımı ile bir Pre-Moot organize edilmektedir. Bu sene ICC’nin de desteğiyle öğrenciler, ICC kurallarının son derece yeni hükümlerine ilişkin savunmalarını, ICC Sekreterlik üyeleri ve ICC tahkiminde deneyimle hakemler önünde sınama imkanına sahip olacaklardır. Organizasyona akademisyen ve uygulamacılardan oluşan 50’nin üzerinde hakem destek vermektedir (Hakem listesi için lütfen tıklayınız).

7 Mart Cumartesi günü gerçekleştirilecek Pre-Moot oturumlarını takiben ayrıca santralistanbul Kampüsü’nde bir ICC-YAF Konferansı (The Young Arbitrators Forum of the International Chamber of Commerce) gerçekleştirilecektir.
(http://www.iccwbo.org/training-and-events/young-arbitrator-forum/).

Konferans program için tıklayınız

Konferans kayıt formu  için tıklayınız


Viyana'da bu yıl BİLGİ Hukuk Fakültesi'ni, Kardelen Nazlı Aran, Berk Bengi, Gökçen Durgut, Yaman Gürsel, Alçay Sevinç ve Aysu Uygur’dan oluşan bir takım temsil edecektir. Takım Prof. Dr. Yeşim M. Atamer gözetiminde koçlar Araş. Gör. Yasemin Kabaklıoğlu ve Garrett Gilmore ile öğrenci koçu Fulya Görer tarafından yarışmaya hazırlanmaktadır (http://cisg.bilgi.edu.tr/etkinlikler/farazi-tahkim-yarismasi/2014-2015-takimi).

Pre-Moot oturumlarına ilişkin ayrıntılı program daha sonra ilan edilecektir.