Fikri Mülkiyet Hukuku Atölyesi-65: "Sınai Mülkiyet Kanun Tasarısı’nın patentlere ilişkin hükümleri"

Tarih: 4 Mayıs 2016, Çarşamba
Saat: 19.15-21.15
Yer: Dolapdere Kampüsü, Mahkeme Salonu

Konuşmacı: Yrd.Doç.Dr. Özgür Öztürk (İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi)

Atölyeler, İstanbul Bilgi Üniversitesi Fikri Mülkiyet Hukuku Uygulama ve Araştırma Merkezi (BİLFİM) tarafından  düzenlenmektedir.

İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Sayın Yrd.Doç.Dr. Özgür Öztürk’ün konuşmacı olarak yer alacağı toplantıda, TPE tarafından hazırlanan Sınai Mülkiyet Kanun Tasarısı’nın patentlere ilişkin hükümleri ele alınacaktır. Çalışmada özellikle, önemli değişikliklerin öngörüldüğü aşağıdaki başlıklar incelenecektir:
- ilaç patentleri
- tıbbi kullanım patentleri
- biyoteknolojik buluşlar
- faydalı modeller

Yakın zamanda yürürlüğe girmesi beklenen değişikliklerin, patent hukuku alanında doğuracağı muhtemel sonuçları, bu alandaki çalışmaları ile tanınan Sayın Öztürk’ün aktaracakları çerçevesinde öğrenme ve tartışma imkanı bulunulacaktır.

Tasarı’nın 24.02.2016 tarihinde görüşe açılan haline ulaşmak için tıklayınız.

Toplantıya katılım herkese açık olup, herhangi bir prosedüre tabi değildir.

Fikri Mülkiyet Hukuku Uygulama ve Araştırma Merkezi:
0 (212) 311 52 92  /  RC-IPL@bilgi.edu.tr  / eda.cataklar@bilgi.edu.tr