Sergi: İstanbul'un Merkez(ler)i: Taksim-Süleymaniye

güncelleme: yayınlama:

Tarih: 28 Mart-26 Mayıs 2012
Yer: Santral Kampüsü, E3 Galerisi

BİLGİ-MİMARLIK yüksek lisans atölyelerinde, geçtiğimiz yarıyıl, atölye yürütücüleri Cem Çelik/Tansel Korkmaz, Can Çinici, Murat Tabanlıoğlu ve Han Tümertekin yönetiminde; İstanbul’un merkezleri, Taksim ve Süleymaniye’nin kentsel dönüşümü konu edildi. MARSHALL’ın desteğiyle gerçekleşen çalışmalarda, son dönemde kamuoyunda çok tartışılan kentsel dönüşüm projeleri ele alındı ve alternatif çözümler önerildi.

İstanbul’un Merkez(ler)i: Taksim; Süleymaniye sergisi 25 Mayıs’a kadar İstanbul Bilgi Üniversitesi Santral Kampüsü E-3 Galerisi’nde ziyarete açık olacak.

Çalışmaların kamuoyuna sunulduğu ve Marshall’ın desteğiyle hazırlanan serginin resmi açılışı 28 Mart 2012’de gerçekleştirilen panel ile birlikte yapıldı. Panele İpek Akpınar, Can Altay, Emre Altürk, Özgür Bingöl, Deniz Çalış, Cem Çelik, Korhan Gümüş, Hüseyin Kahvecioğlu, Ömer Kanıpak, Tansel Korkmaz, Sait Ali Köknar, Ebru Omay Polat, Murat Tabanlıoğlu, Asuman Türkün konuşmacı olarak katıldı.

Panel Programı:

16.00-16.45:    Kent Belleği ve Dönüşüm

Konuşmacılar: İpek Akpınar, Tansel Korkmaz, Ebru Omay Polat

16.45-17.00: Ara

17.00-19.30: Forum

1.    Bu hızlı dönüşüm trendi içinde İstanbul’un karşı karşıya olduğu en önemli tehdit nedir ve bu tehdidi aşmak için ne önerebiliriz?
2.    Umuma açık mekan, Kamusal Mekan anlamına gelir mi ve yeni düzenlemeler Taksim’in Kamusal Mekan olabilme özelliğini nasıl etkileyecek?

Moderatör: Tansel Korkmaz

Konuşmacılar: Can Altay, Emre Altürk, Özgür Bingöl, Deniz Çalış, Cem Çelik, Korhan Gümüş, Arda İnceoğlu, Hüseyin Kahvecioglu, Ömer Kanıpak, Sait Ali Köknar, Murat Tabanlıoğlu, Asuman Türkün

19.30: Sergi Açılışı Kokteyli