Mimarlık son sınıf öğrencileri ve mezunları için: Atölye-Endüstriyel Cenova’nın Yeniden Kullanımı

güncelleme: yayınlama:

Atölye-Endüstriyel Cenova’nın Yeniden Kullanımı

BİLGİ-Mimarlık, Mies van der Rohe Vakfı ile işbirliği çerçevesinde 14-22 Haziran tarihleri arasında Cenova’da düzenlenecek “Endüstriyel Cenova’nın Yeniden Kullanımı” atölyesine katılmak isteyen mimarlık öğrencileri arıyor.

Atölye tarihleri: 14-22 Haziran 2012

Atölye Hakkında:
Akdeniz Kentleri Programı 2009’da Barselona merkezli Mies van der Rohe Vakfı ve Akdeniz’e kıyısı olan çeşitli kentlerdeki mimarlık okullarının işbirliğiyle bu kentlerin üzerine beraber düşünmek, fikir alışverişinde bulunmak ve öneriler geliştirmek üzere kuruldu. Bu kapsamda ilk uluslararası atölye çalışması 2010 yılında İstanbul’da, ikinci atölye ise 2011 yılında Barselona’da düzenlendi. Üçüncüsü 14-22 Haziran 2012 tarihleri arasında Cenova’da düzenlenecek olan atölyenin bu seneki başlığı Endüstriyel Cenova’nın Yeniden Kullanımı (Recycling Industrial Genoa). Atölye İstanbul, Barselona, Beyrut, Cenova, Marsilya, ve Kazablanka kentlerindeki ortak mimarlık okullarının öğrencileri ve öğretim üyelerinin katılımı ile gerçekleşecek. Program ve atölye ile ilgili daha geniş bilgi http://www.miesbcn.com/en/BD_en.html sitesinden sağlanabilir.

Katılımcı kurum ve üniversiteler:
İstanbul Bilgi Üniversitesi, Fundació Mies van der Rohe, Aga Khan Program / GSD Harvard University, Universitat Politècnica de Catalunya, Università degli studi di Genova, École National Supérieure d’Architecture de Marseille, American University of Beirut ve Lebanese American University.

Başvuru Şartları:
Başvurmak isteyenlerin öğrencilerin:
1. Mimarlık lisans son sınıf öğrencisi olmaları veya mezun ve yüksek lisans yapmaya istekli olmaları
2. İyi derecede İngilizce bilmeleri
3. Schengen vizesi almaya engel bir durumlarının bulunmaması
4. Ulaşım giderlerini ve yaklaşık 500 Avro tutacak konaklama ve günlük giderlerini karşılama imkânına sahip olmaları
gerekmektedir.

Son Başvuru Tarihi: 14 Mayıs 2012

Başvurmak isteyen öğrencilerin aşağıdaki dokümanları en geç 14 Mayıs 2012 günü mesai saati bitimine kadar dijital veya baskı olarak mimarlik@bilgi.edu.tr adresine veya İstanbul Bilgi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi sekreterliğine ulaştırmaları gerekmektedir.

1. Özgeçmiş
2. Lisans transkripti
3. Kısa portfolyo
4. İletişim bilgileri

Posta Adresi:
İstanbul Bilgi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi
Santral Kampüsü Kazım Karabekir Caddesi No:2 Eyüp 34060 İstanbul
Tel: (212) 311 7610

Atölye çalışması için seçilen öğrencilere duyuru 18 Mayıs 2012 tarihine kadar e-posta yoluyla yapılacaktır.