Sergi: Malzeme Günlüğü

Aslı Kıyak İngin atölyesi

Tarih: 16-30 Nisan 2013
Yer: santralistanbul Kampüsü, E3-2.kat

BİLGİ Mimarlık Fakültesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü'nün ID 202-Endüstriyel Tasarım Stüdyosu dersi (Bahar 2012-2013) kapsamında;
Meriç Kara - Özgür Atlagan

“Made in Şişhane” hareketinin bir parçası olarak geliştirilen Malzeme Günlüğü Atölyesi, İstanbul’da desantralizasyon tehdidi altındaki zanaat mahallelerini tasarım eğitiminin bir parçası olarak ele aldı ve stüdyoyu kente taşıdı. Öğrenciler, Galata ve Şişhane’deki zanaat atölyelerinde geçirdikleri yedi hafta boyunca usta-çırak ve zanaat-tasarım gibi ilişkileri deneyimlediler; geçici olarak parçası oldukları yerel üretim sistemine dair edindikleri tecrübeleri ve bilgileri fotoğraf, video, defter ve blog gibi farklı araçları kullanarak belgelediler. Ürettikleri sergileme ünitesi ise, tüm bu sürecin somut bir ifadesi olarak ortaya çıkmaktadır.

materialdiary.blogspot.com