BİLGİ öğrencileri İMMİB 2016 Endüstriyel Tasarım Yarışması’nda birinci oldu.

Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü 3. sınıf öğrencilerimizden Nur Horsanalı, Liana Kuyumcuyan ve Derya Akdemir, İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri (İMMİB) tarafından bu yıl 12.si düzenlenen İMMİB 2016 Endüstriyel Tasarım Yarışması’nda “Akıllı Ev Teknolojileri” kategorisinde ‘Modulanter: Akıllı Saksı Sistemi’ tasarımlarıyla birincilik ödülünü kazandılar.

Kendilerini tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

“Modulanter, yakın gelecekte şehir hayatında sağlıklı yaşamı nasıl elde edebileceğimizi sorguladığımızda ortaya çıkan sağlıklı ve organik yiyecekler tüketmek isteği üzerine geliştirilmiş, evde kolay yiyecek yetiştirmeyi sağlayan bir akıllı saksı sistemidir. Farklı türlerde yiyecekler yetiştirmek için iki farklı modülü bulunmaktadır, yerde ve duvara asarak kullanıma uygundur. Farklı modüller için belirlenen yiyecek grupları, alması gereken ışık veya ısı gibi özelliklerinin ortak olmalarına göre ayrılmışlardır. Yer ve duvar için olan modüllerin su depoları aynıdır ve kullanıcı istediği adette saksı ekleyerek kullanabilir. Modulanter, kullanıcının isteğine göre telefonuna indireceği bir uygulama ile kullanılabilir. Saksılara ekilen bitki türü bilgisi ile bitkinin ve su/gübre deposunun durumu bu uygulama üzerinden uzaktan da takip edilebilir. Böylece dışarda vakit geçirilen saatin arttığı yakın gelecek şehir hayatındaki insanın evdeki yiyecek yetiştirme rahatlığının sağlanması hedeflenmiştir.“

Görseller