BİLGİ Mühendislik Robotik Takımı Finalde

İstanbul Bilgi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Robotik takımı "Laureate Mükemmeliyet Ödülü" finalisti oldu.

İstanbul Bilgi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Fazıl Serincan ve öğrencileri Boran Karaduman, Firas Abdul Ghani, Deniz Ekiz, Emre Eröz tarafından hazırlanan “Ventus V.1.0” projesi finale kalan altı projeden biri oldu ve BİLGİ’yi Universided Europea De Madrid’te temsil etmeye hak kazandı.

Bu yıl ikincisi düzenlenen ve Robotik Mühendisliği alanında verilen Laureate Mükemmeliyet Ödülü “Çevre yönetimi: Hava kalitesi” teması altında tasarlanacak robotları konu alan bir yarışmadır. Üniversitemiz öğrencilerimiz tarafından, herhangi bir Laureate kampüsü içerisinde mobil olarak kapalı veya açık alanlarda hava kalitesini 7/24 ölçebilecek, ölçülen verileri yorumlayıp internet aracılığıyla üniversite öğrenci ve öğretim üyelerine aktarabilecek interaktif bir robot sistemi dizayn edilmekte ve üretilmektedir. Yenilikçi tasarımı ve yapısıyla sadece kampüs içi değil tüm hava ölçümü gerektiren alanlarda kullanılmayı elverişli bir robot tasarlanmaktadır.