BİLGİ Mühendislik Laureate “Robotik Yarışması"nda ikinci oldu.

İstanbul Bilgi Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi öğrencileri Boran Karaduman, Firas Abdul Ghani, Deniz Ekiz, Emre Eröz ve öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Fazıl Serincan tarafından hazırlanan “Ventus V.1.0” projesi, Laureate International Universities ağında düzenlenen “Robotics” yarışmasında 2.lik ödülü kazandı.

Bu yıl ikincisi düzenlenen ve Robotik Mühendisliği alanında verilen Laureate Mükemmeliyet Ödülü, “Çevre Yönetimi: Hava Kalitesi” teması altında tasarlanan robotları konu aldı. Öğrencilerimiz tarafından, herhangi bir Laureate kampüsü içerisinde mobil olarak kapalı veya açık alanlarda hava kalitesini 7/24 ölçebilecek, ölçülen verileri yorumlayıp internet aracılığıyla üniversite öğrenci ve öğretim üyelerine aktarabilecek interaktif bir robot sistemi dizayn edildi ve üretildi. Yenilikçi tasarımı ve yapısıyla sadece kampüs içi değil tüm hava ölçümü gerektiren alanlarda kullanılmayı elverişli bir robot tasarlandı.