Cahit Arf 14. Matematik Günleri

güncelleme: yayınlama:

Soyut matematiğe olan ilgiyi artırmak ve yaratıcı gençleri bu konuya yönlendirmek amacıyla lise öğrencilerini Cahit Arf Matematik Günleri'ne davet ediyoruz.

Yarışmaya, Türkiye'de eğitim gören tüm lise ve dengi okul öğrencileri katılabilir. Öğrenci tarafından doldurulan başvuru formunun ve öğrencinin okuduğu lisenin müdürü tarafından onaylanmış öğrenci belgesinin 8 Nisan 2016 tarihine kadar İstanbul Bilgi Üniversitesi Matematik Bölümü'ne ulaşması gerekmektedir.

Yarışma Takvimi:
Yarışma için son başvuru: 8 Nisan 2016
Birinci yazılı çalışma: 17 Nisan 2016
Birinci yazılı çalışma sonucu: 25 Nisan 2016
İkinci yazılı çalışma: 8 Mayıs 2016
Sonuçların açıklanması: 20 Mayıs 2016

Birinci yazılı çalışma, 17 Nisan 2016 Pazar günü İstanbul Bilgi Üniversitesi santralistanbul Kampüsü'nde, Ankara Atatürk Lisesi'nde ve İzmir Atatürk Lisesi'nde yapılacaktır. Saat 10.00'da başlayacak sınav 3 saat sürecektir. Bu çalışma tüm katılımcılara açık olacaktır.

Daha yaratıcı ve araştırmaya yönelik olan ikinci yazılı çalışma, 8 Mayıs 2016 Pazar günü santralistanbul Kampüsü'nde saat 10.00'da başlayıp 18.00'e kadar sürecektir. Bu çalışma sadece birinci yazılı çalışmada ilk 30'a girenlere açık olacaktır.

Her iki aşamaya katılan öğrenciler sınava girerken resimli kimlik belgesi ve okudukları lisenin müdürü tarafından onaylanmış öğrenci belgesini sunmak zorundadır.

Önemli: Bu yıl Ankara ve İzmir'de sınava girecek öğrenciler için kontenjanlar 60'ar öğrenciyle sınırlıdır. Bu sebeple, Ankara ve İzmir'de sınava girecek öğrencilerin başvurularını okullarıyla koordineli bir biçimde yapması gerekmektedir. Her okul en fazla 3 asil 2 yedek olmak üzere 5 öğrenciyle katılabilecektir. Sınavdan önce sınava katılacak öğrencilerin listesi duyurulacaktır. İstanbul için böyle bir sınırlama yoktur.

Ödüller:

İlk üç öğrenciye iPad + kitap  İlk on öğrenciye madalya + öğrencilere ve okullara plaket İkinci aşamaya katılanlara başarılarını belgeleyen bir sertifika ve kitap armağanı


Başvuru Formu için tıklayın.

Yarışma kuralları için tıklayın.

Sorularınız için: info@arf.math.bilgi.edu.tr


Adres:

İstanbul Bilgi Üniversitesi
Matematik Bölümü
Dolapdere Kampüsü
Hacıahmet Mahallesi
Pir Hüsamettin Sokak No:20
34440 Beyoğlu-İstanbul