BİLGİ İlk ve Acil Yardım Programı öğrencileri 4.Üniralli genel klasmanda birinci oldu.

Paramedik Derneği tarafından 16 Mart 2018 tarihinde gerçekleştirilen 4.Üniralli (paramedik* öğrenimi gören üniversite öğrencilerinin katıldığı, hayat kurtarma üzerine yapılan yarışma) etaplarına 22 üniversite katılmıştır. İstanbul Bilgi Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu İlk ve Acil Yardım Programı öğrencileri (Cansel Korkmaz, Dilara Kolburan, Esranur Yılmaz, Sefa Yılmaz) 6 farklı etapta profesyonel makyaj ve materyallerle hazırlanmış hastalar ile karşılaşmış ve yarışmışlardır.  4. Üniralli genel klasmanında öğrencilerimiz birinci olmuş ve İngiltere’de yapılacak Uluslararası Paramedik Öğrencileri Rallisi (SPİRES2018)’nde ülkemizi temsil edeceklerdir.

Öğrencilerimizi, öğretim elemanlarımızı ve emeği geçen tüm BİLGİ’lileri yürekten kutluyor, başarılar diliyoruz.

*Acil tıp hizmetlerinde, yaşam zincirinin anahtarı olarak tanımlanan ve hastane öncesi acil bakımın önemli bir parçasını oluşturan; genellikle kritik durumdaki hastaya ya da yaralıya ilk anda müdahale eden sağlık profesyoneli

Görseller