Beden Mimarlığı Atölyesi/Body Extensions Workshop

güncelleme: yayınlama:

25 Haziran-2 Temmuz 2018 tarihleri arasında Şirince’deki Tiyatro Medresesi'nde gerçekleştirilecek olan Beden Mimarlığı/ Body Extension tasarım-üretim etkinliği, konuya ilgi duyan tüm lisans öğrencilerinin başvurusuna açıktır. 

Beden mimarlığı atölyesi, geri dönüştürülebilir malzemeler yardımıyla, esnek, hafif, bedenin ve hareketin uzantısı olarak tasarlanacak bir dizi yapı ortaya çıkarmayı amaçlar. Bu bağlamda atölye sonucunda olabildiğince basit malzemeler ile bedeni merkeze alan ve bedenimizin uzantısı olarak çalışacak hafif yapılar tasarlanıp üretilecektir.
Atölye sürecinde, beden mimarlığı inşa edilirken, tasarımdan üretime doğrusal olarak ilerleyen geleneksel uygulama süreci tartışmaya açılacaktır. Tasarım süreci ve deneysel uygulama karşılıklı bir diyalog içindedir. Bu üretim yaklaşımı ile beden merkezli hareketli yapılar, uygulamalı işlevsel kompozisyonlara dönüştürülür. Bedenin hareketlerinin keşfi mimarlığın basit malzemeler ve boyutlar üzerine kavramsal bakışını yeniden düşünmemizi sağlar. Atölye sonunda bedenin ergonomisi ve materyal kompozisyonlar sayesinde ortaya çıkacak giydirilebilir yapılar bir defile/koreografi ile sergilenecektir.

Etkinlik, İzmir Ekonomi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi tarafından desteklenmektedir.

Atölye Yürütücüleri:
Can Kadir Sucuoğlu (İstanbul Bilgi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi)
Dr. Fulya Özsel Akipek (İstanbul Bilgi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi)
Stefano Pugliese (İzmir Ekonomi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi)
Tania Feldzer (İzmir Ekonomi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi)

Etkinlikle ilgili detaylı bilgi ve başvuru için tıklayın

Görseller