Bette Gordon ile “Yönetmenlik Atölyesi” yapıldı.

Columbia Üniversitesi (School of Arts) Film Bölümü akademisyeni ve aynı zamanda Amerikan Bağımsız Sineması’na yön veren etkili bir yönetmen olan Bette Gordon, İstanbul Bilgi Üniversitesi Sinema Bölümü öğrencileriyle 23 Mayıs 2018’de santralistanbul Kampüsü’nde düzenlenen Yönetmenlik Atölyesi’nde buluştu.

Bette Gordon, Yönetmenlik Atölyesi kapsamında öğrencilerle görsel kompozisyonun temel ögeleri ve sinemada hikâye anlatısının anlamı üzerine konuştu. İçerik ve hikâyenin, sinemanın sahip olduğu teknik özellikler ve sinemanın oluşturduğu dil üzerinden izleyiciye geçtiğinden bahsetti. Gordon, kadraj kompozisyonunun izleyici üzerindeki etkisini, geniş film arşivinden izlettirdiği çeşitli sahnelerle örneklendirerek atölyeyi tamamladı.

Variety (1983) ve Handsome Harry (2009) filmleriyle Kuzey Amerika’da ve dünya çapında övgü toplayan Bette Gordon’un son filmi The Drowning, 2016’da tamamlandı.

Görseller