Sor, Araştır, BİLGİ’len 2018 Yaz Programı

güncelleme: yayınlama:

İstanbul Bilgi Üniversitesi BİLGİ’li Genç Bilim Elçileri Kulübü tarafından 3. Kez düzenlenecek bir eğitim programıdır. 

"Sor, Araştır, BİLGİ’len", lise eğitim sistemi çerçevesinde öğrenciler için yetersiz kalan düşünme, hayal etme, yaratma becerilerinin geliştirilmesi ihtiyacıyla ortaya çıkmış yepyeni bir eğitim metodu içeren ve 2017 yaz dönemi ve 2018 kış döneminde yine İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde denenmiş ve başarıya ulaşmış bir programdır. 

Programın ana amacı, katılan öğrencilerin olaylara yaklaşırken daha fazla soru sorabilmeleri, bu sorulara kendi kendilerine cevap ararken doğru bir şekilde araştırma yapabilmeleri ve bunun sonucunda da olaylar üzerinde yorum yapabilen öğrenciler haline gelebilmelerini sağlamaktır. 

18 Haziran-29 Haziran 2018 tarihleri arasında gerçekleşecek olan programa, liselerin 9., 10. ve 11. sınıflarını bitirmiş öğrencilerden bilime ilgi duyan her öğrenci katılabilir. Başvuranlar arasından 30 kişi seçilecektir. 2 haftalık bir programda, üç-dört kişilik gruplara ayrılarak projeler seçecek olan öğrencilerden, 2 hafta sonunda bu projeleri ortaya çıkarmaları beklenecektir. Bu süreçte öğrenciler, bir proje yapımı sırasında yaşanan tüm süreçleri tecrübe edecekler ve kendi başlarına bu süreçleri atlatmaya çalışacaklardır; öğrencilere danışmanlar da eşlik edeceklerdir. Programda verilecek projeler, 2 hafta içinde bitirilebilecek büyüklükte olacaktır. İlk günkü açılışta; öğrenciler, etkinlik düzenleyicileri tarafından önceden seçilmiş fizik ve mühendislik projeleri arasından projelerini seçeceklerdir. Gruplar rastgele belirlenecektir. 

Bölüm Tanıtımları:
Bölümlerinde başarılı ve projeler yapan üniversite öğrencileri tarafından üniversitedeki bölümlerin ayrıntılı tanıtımları yapılacaktır. Böylece başarısızlığın en büyük sebebi olan yanlış meslek seçiminin önüne geçmek isteyen BİLGEK, bu zamana kadar bölüm tanıtımları sayesinde birçok öğrencinin ilgi alanlarını keşfetmelerine yardımcı olmuştur. 

SAB Dersler:
SAB derslerin (Newton’un yasaları, integral-türev anlamları, rölativite vb.) her biri üniversite içerisinde dersler veren öğrenciler tarafından verilecek olup Bilgi’li Genç Bilim Elçileri Kulübü’nün geliştirmekte olduğu “SAB Ders” metodu ile verilecektir. Program sırasında İletişim Fakültesi derslerinden de SAB dersler verilerek, katılacak öğrencilerin sanat ve kültür konularında da vizyonlarını genişletmek hedeflenmektedir. 

Deney Gösterimleri:
Sor, Araştır, Bilgi’len’e katılan öğrenciler, Üniversitemizin laboratuvarlarını gezme fırsatı bulacak ve bazı deney gösterimlerine katılabilecektir. 

Günlük Program:
9.30 - 11.30 Bölüm Tanıtımları
11.50 -13.00 SAB Dersler ve Çeşitli Deney Gösterimleri
13.00 -14.00 Yemek molası
14.00 -16.45 Proje için çalışma 


Son başvuru tarihi: 10 Haziran 2018

Programa katılmak isteyen öğrenciler aşağıda bulunan bağlantıdaki başvuru formunu doldurabilirler. 
Başvurular seçici bir kurul tarafından gözden geçirilecektir. Başvuru sonuçları 11 Haziran 2018 tarihinde açıklanacaktır.

Başvuru formu: https://goo.gl/forms/HV71Spi3m...