Moda Tasarımı Özel Yetenek Sınavı-2018 (II. Etap)

güncelleme: yayınlama:

İstanbul Bilgi Üniversitesi Moda Tasarımı Özel Yetenek Sınavı (II.Etap) başvuru süreciyle ilgili bilgiler aşağıda verilmektedir.

Moda Tasarım Lisans Programı hakkında ayrıntılı bilgi için tıklayın

Tarihler:

Başvuru: 3-4 Eylül 2018
Çizim Sınavı ve Mülakat: 5 Eylül 2018
Çizim Sınavı Saati ve Yeri: 10.00-17.00 / Dolapdere Kampüsü, Moda Tasarımı Atölyeleri 
Mülakat Saati ve Yeri: 10.00-17.00 / Dolapdere Kampüsü, Moda Tasarımı Atölyesi (Adaylar sözlü sınava soyadına göre alfabetik olarak alınacaktır.) 

Tüm sınav sonuçları Moda Tasarımı Bölümü ve İstanbul Bilgi Üniversitesi ana sayfası (http://www.bilgi.edu.tr) “Haberler” bölümünde duyurulacaktır.

Özel Yetenek Sınavı'na başvurmak için tıklayınız. (Başvuru sistemi 3 Eylül'de aktif olacaktır.)

Yetenek sınavı ön kayıt işlemlerinin tamamlanabilmesi için, aşağıdaki evrakların en geç 4 Eylül 2018 saat 17.00’ye kadar İstanbul Bilgi Üniversitesi santralistanbul Kampüsü Öğrenci İşleri Ofisi (ÇSM binası, Z-112)’ne teslim edilmelidir.

Evrakların bu tarihe kadar teslim edilmiş olması ve takibi öğrencilerin sorumluluğundadır.

Gerekli evraklar: 
- Başvuru formu (Web sayfasından online başvuru yapıldıktan sonra alınan form çıktısı)
-  2018 TYT (Temel Yeterlilik Testi) sonuç belgesi çıktısı (Özel Yetenek Sınavı’na katılabilmek için adayın TYT’den en az 150 puan almış olması gerekmektedir.)
- Nüfus cüzdanı aslı ve fotokopisi
- 2 adet fotoğraf
- Ön kayıt ücret ödendi belgesi (ön kayıt ücreti olan 100 TL'nin adayın TC kimlik no'suna ve adına yatırıldığını belirten dekontun aslı)
Hesap bilgileri: Garanti Bankası Çağlayan Şubesi / IBAN: TR20 0006 2000 4030 0006 2013 02

Yetenek Sınavı’na gelirken, öğrencilerin “Ön kayıt tamamlandı” belgesini yanlarında getirmeleri gerekmektedir; belgesiz öğrenci sınava alınmayacaktır. Bu belgeyi, santralistanbul Kampüsü Öğrenci İşleri Ofisi (ÇSM binası, Z-112)’nden ön kayıt başvuru işlemlerini tamamladıktan sonra temin edebilirler. 

Özel Yetenek Sınavları “Çizim Sınavı” ve “Mülakat” şeklinde  yapılacaktır. Çizim sınavı öğrenciye verilen randevu gününde, saat 10.00’da  başlamaktadır. 

Öğrenci adayları üniversite giriş sınav puanlarına ek olarak, moda ve moda süreçlerinin tümüne ilişkin görüşlerini iletecekleri bir görüş metni ile mülakata gelirler. 

Mülakata girecek aday öğrencilerin yanlarında sketchbook veya moda portfolyosu ( ilustrasyon, desen vb.) getirmeleri zorunludur. Portfolyolar mülakatlarda incelenerek aynı gün, öğrenciye geri teslim edilmektedir. Öğrencinin sınava gelirken A3 beyaz çizim kağıdı, duralit, çizim kalemi, silgi, kalemtıraş gibi temel çizim malzemelerini ve tercihen sulu boya, marker, kuru boyalarını da yanlarında bulundurmaları gerekir. Malzeme ve portfolyo getirmeyen öğrenciler sınava alınmayacaktır. 

Yetenek sınavının yapılacağı Dolapdere Kampüsü adresi:
Hacıahmet Mahallesi
Pir Hüsamettin Sokak No:20
34440 Beyoğlu İstanbul 

Ayrıntılı bilgi için:
Hadiye Kılıçalp: hadiye.kilicalp@bilgi.edu.tr / 02123115118 / Dolapdere Kampüsü, D-173 

************************************************************************

Moda Tasarımı Özel Yetenek Sınavı (I.Etap) sonuçları için tıklayın. 

Görseller