güncelleme: yayınlama:

BİLGİ Robotik Takımı Laureate Robotik Mühendisliği Mükemmeliyet Ödülü Yarışması’nda 2. oldu.

BİLGİ Robotik Takımı Laureate Robotik Mühendisliği Mükemmeliyet Ödülü Yarışması’nda 2. oldu.

İstanbul Bilgi Üniversitesi’ni temsil eden Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Robotik Takımı geçtiğimiz yıllardaki başarısını bu yıl da tekrarlayarak, “Punnet” isimli projesiyle 10-14 Eylül 2018 tarilerinde Peru’da düzenlenen 6 finalist takımın katıldığı “Laureate Robotik Mühendisliği Mükemmeliyet Ödülü” Yarışması'nda ikinci olarak gümüş madalyanın ve 6000 $’lık para ödülünün sahibi oldu.

Dünyanın dört bir tarafındaki Laureate Network üyesi üniversitelerden yapılan 33 proje başvurusu arasından “Punnet”, Laureate Network hakem heyeti tarafından 6 finalistten biri olarak seçilmişti. Peru’nun Lima şehrinde gerçekleşen yarışmada az bir puan farkıyla ikinci olan takımımız yapılan çalışmadaki özen, kalite ve sunum performansından dolayı hakemler dahil bir çok ülkenin beğenisi ve iltifatını topladı. BİLGİ Robotik takımı öğrencileri Mehmet Ataberk Sarı (takım kaptanı), Uğur Uğurlu, Masarra Mohamed, ve Barkın Metin iki dönemdir yoğun bir şekilde çalıştıkları projenin elde ettiği başarıdan dolayı mutlular. Takımı bu başarıya taşıyan Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Ayyıldız takım danışmanı ve Prof. Dr. Ahmet Denker ise Laureate Network hakem heyeti üyesi olarak yarışmada görev aldılar. 

“Laureate Robotik Mühendisliği Mükemmeliyet Ödülü” Laureate Üniversiteleri’nde kayıtlı lisans öğrencileri arasında, etkileşimli ve akıllı bir robot geliştirmek amacıyla düzenlenmektedir. Bu yılın yarışma teması endüstriyel lojistik alanında görevler alabilecek akıllı bir robotun tasarımını ve üretimini yapmaktır. BİLGİ RobotikTakımları 2015 senesinde Madrid’de 2.’lik, 2017'de Brezilya’da 3.’lük ödülünü kazanmıştır. 

Bilgi Punnet” isimli youtube kanalından robotun tanıtım, animasyon ve yarışma videolarına ulaşabilirsiniz.

Görseller