BİLGİ Web sitesi ile ilgili duyuru

Değerli BİLGİ’liler,

23 Eylül Pazar günü bilgi.edu.tr uzantılı 2 proje sitesinde kötü amaçlı yazılım (malware) tespit edilmiştir. Bu durum bilgi.edu.tr ana sitesi ve diğer sitelerin Google tarafından güvensiz olarak sınıflandırılmasına neden olmuş, sitelerimize Chrome ve Firefox tarayıcıları üzerinden erişim kısıtlanmıştır.

Konunun fark edilmesi ile birlikte, gerekli tüm önlemler alınmış olup, iki sitedeki zararlı içerikler temizlenmiştir. Google’a yapılan bilgilendirme kısa süre içinde sonuçlanmıştır. İstanbul Bilgi Üniversitesi WEB sitelerine tüm tarayıcılar üzerinden ulaşılabilmektedir.

Diğer yandan, yine 23 Eylül Pazar günü, sisbilgi.net adında, İstanbul Bilgi Üniversitesi Öğrenci Destek Sistemi bilgilerine erişmek amacıyla (phishing-oltalama) oluşturulduğu düşünülen bir web sitesi tespit edilmiş ve ilgili başvurular yapılarak söz konusu siteye erişim engellenmiştir.

Güvenlik tedbiri olarak şifrenizin yeniden belirlenmesi ile ilgili talimatlar tarafınıza gönderilecektir.

Anlayışınız için teşekkür ederiz. İstanbul Bilgi Üniversitesi