güncelleme: yayınlama:

BELİS Karar Alma Deneyleri

BELİS Karar Alma Deneyleri

İstanbul Bilgi Üniversitesi Ekonomi Laboratuvarı (BELIS)'nın bilimsel araştırma projeleri kapsamında yapılan karar alma deneylerine katılarak para kazanmak ister misiniz?

  • http://orsee.bilgi.edu.tr/public/ adresinden kayıt olun.
  • E-posta adresinize deneye katılım daveti gelsin.
  • Size uygun tarih ve saatteki deney oturumuna kaydınızı yaptırın.


Kimler katılabilir?
Hangi bölümden olursa olsun, üniversitemizdeki tüm lisans ve önlisans öğrencileri deneylerimize katılabilir. Deneylere katılım için özel yetenek ya da bilgi gerekmemektedir. Katılım için http://orsee.bilgi.edu.tr/public/ adresinden kaydınızı yapabilirsiniz.

Deneyler ne şekilde gerçekleştirilmektedir?
Deneylerde size tarif edilen durumlar için bilgisayar üzerinden bazı kararlar almanız istenmektedir. Elde edeceğiniz kazancı sizin ve/veya o deney oturumunda yer alan diğer katılımcıların aldıkları kararlar belirler. Elde ettiğiniz kazancın ödemesi katıldığınız oturumun sonunda hemen ve nakit olarak yapılır. Elde ettiğiniz kazanç hakkında diğer katılımcılara bilgi verilmeyecektir.

Alınan kararlar katılımcıların hiçbir kişisel bilgisi ile eşleştirilmemektedir. BELIS, bu anonimliği taahhüt eder.

Deney oturumlarına nasıl kayıt olunur?
Deney oturumları açıldığında sisteme kaydolurken kullandığınız e-posta adresinize bir davet gelecek. Bu davetteki bağlantıları kullanarak size uygun tarih ve saatteki oturuma kayıt olabilirsiniz.

Deneyler ne kadar sürmektedir?
Yapılan çalışmaya ve öğrencilerin karar alma hızına bağlı olarak oturumlar, istisnai durumlar hariç, 20 ila 60 dakika arasında değişmektedir. Deneyden önce gönderilen davette kayıt olacağınız oturumun süresi belirtilmektedir.

Deneyler nerede yapılmaktadır?
Deneyler santralistanbul Kampüsü’nde (ÇSM-Z06) bulunan laboratuvarımızda yapılmaktadır.


BELİS web sitesi: 
https://belis.bilgi.edu.tr 
İletişim: belis@bilgi.edu.tr