2015-2016 Akademik Yılı İngilizce Yeterlilik Sınavı Sonuçları

güncelleme: yayınlama:

2015 – 2016 Akademik Yılı Değişim Programları ve 2014 – 2015 Akademik Yılı  Erasmus Staj Hareketliliği başvuru çağrımız kapsamında başvuran öğrencilerimiz için düzenlenen, İngilizce Dil Yeterlilik Sınavı sonuçları için tıklayınız.

Internet üzerinden başvuru sayfamızda belirtildiği üzere 55 ve üzeri puan almış olan öğrencilerimiz başarılı olarak kabul edilmektedir. 50 – 54 arası puan almış olan öğrencilerimiz ise Almanca, Fransızca gibi diğer dillerde eğitim verilen üniversitelerden birine yerleştirilebilirler. Bunun için ise 20 Mart 2015 tarihine kadar hangi dilde eğitim göreceklerse o dil için web sitemizde belirtilen Üniversitenin talep ettiği seviyede Dil Yeterlilik belgesi veya bu dilde eğitim veren liselerden birinin diplomasını Uluslararası Merkez’e teslim etmeleri gerekmektedir.

Sınava katılmayan öğrencilerimiz ile ilgili olarak, kabul edilebilir bir belge (Tam teşekküllü devlet hastanesinden alınan bir sağlık raporu, askerlik belgesi vb.) ile kanıtlanamayan hiçbir mazeretin kabul edilmeyeceğini bildiririz. Özel hastaneden sağlık raporu olan öğrencilerimizin olması durumunda, bu rapor üniversitemiz doktorlarına onay için gönderilecek olup, onay gelmemesi halinde tarafımızca da kabul edilmeyecektir. Sınava girmeyen öğrencilerimizin değerlendirilmelerinde, İstanbul Bilgi Üniversitesi Kredili Sistem Lisans ve Ön Lisans Sınav Yönetmeliği’nin 30. Maddesi geçerlidir.  Yönetmeliği için tıklayınız Sınav Yönetmeliğinin 30.maddesini karşılayan öğrencilerimiz için mazeret sınavı 23 Mart 2015 Pazartesi günü saat 10:00’da yapılacaktır. Bu nedenle öğrencilerimiz ilgili raporlarını 20 Mart 2015 tarihi saat 12:00’ye kadar ofisimize iletmelidir.

Sınavda başarılı olan öğrencilerimiz için Yerleştirme Mülakatlarının tarihleri 25 Mart 2015 tarihi itibarıyla duyurulacaktır. Tüm öğrencilerimiz Uluslararası Merkez/Erasmus duyurularını, takvimimizi ve varsa eksik belgelerini takip etmekle yükümlüdürler.

Sınav sonuçlarına itirazı olan öğrencilerimiz 20 Mart 2015 Cuma günü saat 17:00’ye kadar Kuştepe Kampüsü İngilizce Dil Programları Biriminden Ayşe Sefer Hanım’a (ayse.sefer@bilgi.edu.tr – 0212 311 61 79) itiraz dilekçeleriyle birlikte başvurabilirler. Maddi Hata İtiraz Dilekçesi örneği için tıklayınız