2017-2018 Akademik Yılı Öğrenim & Staj Değişim Programları Hibe Sonuçları

güncelleme: yayınlama:

Değerli Öğrencilerimiz,

 

Lütfen bu duyuruyu sonuna kadar okuyunuz.

2017-2018 Akademik Yılı Erasmus Öğrenim ve Staj Hareketliliği için hibe bütçeleri Ulusal Ajans tarafından üniversitelere bildirilmiştir. 2017-2018 Akademik Yılı için hibe dağıtım kriterleri İstanbul Bilgi Üniversitesi Erasmus Komisyonu tarafından 15.08.2017 tarihinde belirlenerek aşağıda bilgilerinize sunulmuştur.

 Ulusal Ajans tarafından üniversitemize sadece bütçe miktarları kağıt üzerinde bildirilmiştir. Daha sonrasında Ulusal Ajans ve üniversitemiz arasında sözleşme imzalanacak ve sözleşme imzalanmasını takiben 45 gün içinde ilgili hibe miktarı üniversitemize aktarılacaktır.  Hibeler üniversitemize aktarılır aktarılmaz öğrencilerimizin ilk ödemeleri gerçekleşecektir. İlk ödemeler yapıldığında öğrencilerimize tekrar bilgilendirme yapılacaktır.

BİLGİ’nin daha önceki yıllarda kendisine tahsis edilen hibelerin tamamını etkin biçimde kullanmasının da pozitif etkisi ile oldukça iyi bir bütçe aldık. Seçilen öğrencilerimizin tümüne (Güz, Bahar ve Bir Akademik Yıl Öğrencileri + Staj Öğrencileri İçin Tüm Staj Dönemi) hibe ödeyebileceğiz.  Tebrik ederiz.  Hibeler ile ilgili aşağıdaki noktaları önemle dikkatinize sunarız:

 

2017-2018 Akademik Yılında Erasmus+ Hareketliliğini gerçekleştirecek öğrencilerimize  üniversite geneli Erasmus puan sıralaması baz alınarak “Değişim Süresi/Toplam Gün Sayısına Göre” hibe dağıtımı yapılacaktır. Aşağıda ekte yer alan listede Ulusal Ajans’tan tahsis edilen bütçe çerçevesinde hibe alabilecek öğrencilerimizin numaraları ve hibe sonuçları yer almaktadır (Ek 1A ve EK 1B).

 

İlk etapta tahmini toplam hibe miktarlarınızın %70’i ödenecektir. Hareketliliğinizin sonunda gerekli belgeleri tamamlamanız ve akademik başarı kriterini* sağlamanız durumunda %30 kalan hibe ödemeniz yapılacaktır.

 

Öğrencilerimizin hibe hesaplamaları gideceğiniz partner üniversitenin kabul mektubuna/akademik takvimine göre tahmini gün sayısı üzerinden yapılmıştır. Hareketliliğiniz bittiğinde nihai hibe miktarınız, ofisimize teslim edeceğiniz katılım sertifikası göre tekrar hesaplanarak, kalan ödemeniz nihai hibe miktarınıza göre yapılacaktır. Ekteki “Monthly Grant Standards” dosyasındaki aylık hibe tablosuna göre hesaplamalar yapılacaktır.

 

Sonuçlarının açıklanmasının ardından Erasmus Hareketliliğini(Öğrenim/Staj) iptal etmek isteyen öğrencilerimizin en geç 25 Ağustos 2017, Cuma günü saat 17:00’ye kadar ekte bulunan iptal dilekçelerinden ilgili dilekçeyi doldurarak imzaladıktan sonra ofisimize teslim etmesi gerekmektedir (Ek-2/A/B). Bu süreçten sonra programı iptal eden öğrencilerin, kurallar gereği sonraki sene başvurularında Erasmus puanından -10 puan düşürülecektir.

 

Bir akademik yıl hareketliliğe katılan öğrencilerimizin bahar dönemi hareketliliğini iptal etmek istemeleri durumunda ekte yer alan “Dönem Kısaltma Dilekçesi”ni doldurarak imzalamaları ve en geç 25 Aralık 2017, Pazartesi günü saat 17:00’ye kadar ofisimize iletmeleri  gerekmektedir.  Aksi takdirde ikinci dönem ders kayıtlarında sıkıntı yaşayabilirsiniz. (Ek-3)

 

Önümüzdeki günlerde OLS sistemine girişleriniz yapılacak ve dil sınavı linki (OLS) sistem tarafından otomatik olarak bilgiedu.net uzantılı adreslerinize gönderilecektir.  Lütfen e-maillerinizin SPAM/JUNK klasörleri de dahil olmak üzere ilgili tüm klasörleri kontrol etmeyi unutmayınız. Hareketliliğe katılacak öğrencilerimizin online dil sınavını (OLS) tamamlaması zorunludur. Sınav ilk etapta güz ve bir yıl hareketliliğe katılacak öğrencilerimize gönderilecektir. Bahar dönemi gidecek öğrencilerimize yapacağımız oryantasyonda ayrıntılı bilgi verilecektir. OLS sınavını gitmeden evvel tamamlamayan öğrencilerin hibelerinde kesinti yapılacaktır.

 

Hibe sözleşmeleri 21 Ağustos – 25 Ağustos 2017 tarihleri, 10:00 – 16:00 saatleri arasında ofisimizde imzalanacaktır. Lütfen bu tarihler arasında ofisimize geliniz. Hibe ödemeleri hibe sözleşmesi imzalanmadan yapılamamaktadır. Resmi belge olduğundan bu sözleşmenin ıslak imzalı olması gerekmektedir. Hibe sözleşmelerinin imzalanması sürecinin verimli geçmesi adına iki önemli hususun altını çizmek istiyoruz;

Hibe Sözleşmesi Uluslararası Merkez tarafından hazırlanması gereken bir belgedir. Hibe sözleşmesi sadece ve sadece UM tarafından her bir öğrenci için ayrı ayrı hazırlanacak ve her bir öğrencinin imzasına sunulacaktır. 
Yukarıda verilen sözleşme imzalama periyodu sadece Güz ve 1 Akademik Yıl boyunca hareketliliğe katılacak öğrenciler içindir. Bahar Dönemi öğrencileri için bilgi, belge ve sözleşme duyuruları daha sonra yapılacaktır. 

 

Hibe ödemenizi almak için Garanti Bankası'nda bir vadesiz EURO hesabı açtırmanız ve hesap bilgilerinizi daha önce iletmediyseniz 25 Ağustos 2017’ye kadar bize iletmeniz gerekmektedir. Halihazırda banka bilgilerini bizimle paylaşmış öğrencilerimizin tekrar bildirmesine gerek yoktur.

 




Hesap sahiplerinin adları: (Kendiniz ve/veya siz yurtdışındaysanız bu parayı çekebilecek bir yakınınızla ortak hesap- isteğe bağlı)

Şube adı:

Şube kodu:

Hesap no:

IBAN no:


 

*Başarı kriteri: Erasmus Komisyonu tarafından onaylanan başarı kriterlerine Uluslararası Merkez – Başvuru Sayfası “Hibe Kesintisi ve İadesi” kısmından ulaşabilirsiniz. Sayfanın linki: http://international.bilgi.edu... %30 kalan hibe ödemeleri değişim programınızı bitirip döndükten ve gerekli şartları yerine getirdiğinizi belgeledikten sonra yapılacaktır.

EK 1A 2017-18 Öğrenim Hareketliliği Hibe Sonuçları

EK 1B 2017-18 Öğrenim Hareketliliği Hibe Sonuçları

EK 2A  Erasmus+ Öğrenim Hareketliliği_ İPTAL DİLEKÇESİ

EK 2B Erasmus+ Staj Hareketliliği_ İPTAL DİLEKÇESİ 

EK 3 Erasmus+ Öğrenim Hareketliliği_KISALTMA DİLEKÇESİ

Aylık Hibe Standardı

 

Bilgilerinize sunar, değişim programınızda başarılar dileriz.

 

Saygılarımızla,

Uluslararası Merkez