güncelleme: yayınlama:

BİLGİ Umut Var

BİLGİ Umut Var

"BİLGİ Umut Var" İstanbul Bilgi Üniversitesi tarafından umut vadeden hikayelerin desteklenmesi, toplum tarafından bilinirliğinin artması ve yenilerinin teşvik edilmesine katkıda bulunmak, dünyanın iyi bir yer olduğuna olan inancımızı perçinlemek amacıyla düzenlenmektedir.

Tüm BİLGİ öğrencilerinin katılımına açık olan "BİLGİ Umut Var"da, katılımcıların göndereceği yaşanmış ve güncel içerikler halk oylamasına sunulacak ve belirlenecek en iyi 10 hikaye, 13 Aralık’ta düzenlenecek törenle duyurulacaktır.

Son başvuru tarihi: 25 Ekim 2018

BİLGİ Umut Var - Kriterler için tıklayın.
BİLGİ Umut Var - Şartname için tıklayın.


Sevgili BİLGİ’li,

Her yeni güne umutla uyanıyoruz; çünkü etrafımızda insanlığa umut veren, küçük de olsa fark yaratan, ilham kaynağı olan iyilik hikayeleri var. Bu hikayelerin fark edilmesi ve artarak çoğalması için İstanbul Bilgi Üniversitesi olarak bu yıl ilk kez “BİLGİ Umut Var” diyoruz.

Umut vadeden hikayelerin desteklenmesi, toplum tarafından bilinirliğinin artması ve yenilerinin teşvik edilmesine katkıda bulunmak amacıyla düzenleyeceğimiz “BİLGİ Umut Var Ödülleri”, dünyanın iyi bir yer olduğuna olan inancımızı perçinleyecek.

İçimizdeki umutları yeşerten iyilik hikayelerini beraber keşfedeceğimiz bu projede en büyük destekçimiz de sen olacaksın. Yaşanmış ve güncel; BM’nin yoksulluğu ortadan kaldırmak, gezegenimizi korumak ve tüm insanların barış ve refah içinde yaşaması için belirlediği 17 Sürdürülebilir Kalkınma Hedefi’ni baz alan, sana umut veren hikayeleri anlatan, kendi çektiğin veya internet mecralarında, televizyon kanallarında yayınlanmış video kayıtlarını, haberleri bilgiumutvar@bilgi.edu.tr adresine gönder. Sen de umudun yayılmasına katkıda bulun.

Sen ve BİLGİ’li arkadaşların tarafından 25 Ekim tarihine kadar gönderilen hikayeler halk jürisine sunulacak. Ardından halk oylaması ile en çok beğenilen, en çok umut veren 10 iyilik hikayesi belirlenecek.  Finale kalan bu 10 hikâyenin kahramanları, İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde düzenlenecek törende duyurulacak.

Hadi biraz düşün...

Sence hepimize umut veren o iyilik hangisiydi?

Nasıl Gönderirim?

  • Yaşanmış ve güncel; BM’nin 17 Sürdürülebilir Kalkınma Hedefi’ni baz alan, sana umut veren hikayeleri anlatan haber, videoları bul.
  • Sosyal medyada, internet sitelerinde, televizyon kanallarında, gazete ve dergilerde bulduğun içeriği “@bilgiedu.net” mail adresinden bilgiumutvar@bilgi.edu.tr adresine gönder.
  • Gönderim yaparken şu bilgileri eklemeyi unutma: içeriğin adı, içeriğin alındığı kaynak, içerikle ilgili kısa bilgi, resim-video-link ya da haber kaynağı         

Görseller