güncelleme: yayınlama:

Münazara: “BREXİT konusunda AB haklıdır” / “BREXIT konusunda İngiltere haklıdır”

Münazara: “BREXİT konusunda AB haklıdır” / “BREXIT konusunda İngiltere haklıdır”

İstanbul Bilgi Üniversitesi AB Enstitüsü Jean Monnet Mükemmeliyet Merkezi, BİLGİ Uluslararası İlişkiler Kulübü ortaklığıyla tüm BİLGİ lisans öğrencilerinin katılımına açık olarak gerçekleştirilecek “BREXİT konusunda AB haklıdır”, “BREXIT konusunda İngiltere haklıdır” konularında Türkçe bir münazara düzenlemektedir.

Bilindiği üzere Avrupa Birliği kendi içerisinde 28 devleti barındırması nedeni ile karmaşık sorunlara sahiptir. Bir kısmı çok güçlü ekonomik enstrümanlara sahipken, bir kısmı da bu kadar güçlü değildir. Bu durum siyasi açıdan farklı görüşler oluşturmaktadır. Kriz dönemlerinde ülkeler farklı oranlarda etkilenmektedir. Bunun en önemli örneği, İngiltere’nin 23 Haziran 2016 günü yapılan referandum sonucunda % 51,9 'a karşı % 48.1 oranı ile AB’den ayrılma kararı almasıdır.

AB’de popülerliğini sürdürmeye devam eden bu konu İngiltere (Britain) ve Çıkış (Exit) sözcüklerinin birleştirilmesiyle oluşan BREXİT olarak bilinmektedir.

Katılmak isteyen BİLGİ lisans öğrencileri seçtiği tarafı bildiren ve sebebini açıklayan 500-750 kelimelik Türkçe bir yazı hazırlamalıdır.

Başvurular 1 Şubat 2019 tarihine kadar alınacaktır. 15 Şubat 2019 tarihinde gruplar açıklanacak ve münazara Nisan 2019 içerisinde yapılacaktır.

Başvuru için: Didem Balatlıoğulları: didem.balatliogullari@bilgi.edu.tr

Format: Münazara 3’er kişilik iki gruptan oluşacaktır. Gruptaki herkes fikirlerini 5’er dakika savunacaktır.  Savunmaların ardından 15 dakikalık karşılıklı tartışma yapıldıktan sonra jüri üyeleri değerlendirmelerini yapacaktır.

Kazanan taraftaki her öğrenciye 500 TL değerinde D&R hediye çeki verilecektir ve makaleleri AB Enstitüsü websitesi ve sosyal medyasında yayınlanacaktır.

Münazaraya katılan her iki grubun öğrencilerine de katılım belgesi verilecektir. 

Görseller