BİLGİ SAPS Kulübü TET-ARGE Proje Pazarı Yarışması’nda ödül kazandı.

güncelleme: yayınlama:

BİLGİ SAPS (Student Associate Project Society) Kulübü öğrencileri, Elektrik Elektronik ve Hizmet İhracatçılar Birliği (TET) tarafından düzenlenen TET-ARGE Proje Pazarı yarışmasında "Akıllı Market” projeleriyle Çanakkale Teknopark Özel Ödülleri kapsamında Kuluçka Ödülü'nü kazandılar.

Çeşitli şirketlerin ve öğretim üyelerinin de dahil olduğu 600'e yakın başvurunun arasından ön elemede ilk 84 proje arasına giren ve sonuçta özel ödüle layık görülen "Akıllı Market” projesini öğrencilerimiz, 14-15 Kasım 2018'de İstanbul Kongre Merkezi'ndeki Smart Future Expo'da düzenlenen 7.Proje Baharı Etkinliği'nde jüri üyelerine, ziyaretçilere ve  kuluçka merkezlerine projenin teknik, finansal ve pazarlama açısından sunumunu gerçekleştirdiler. 

Etkinliğin sonunda düzenlenen ödül töreninde "Özel Kuluçka Ödülü'nü kazanarak ön kuluçkaya doğrudan giriş imkânı, Çanakkale Teknopark bünyesinden ofis desteği, iş geliştirme ve şirketleşme süreçlerine destek ile fizibilite verilerine dayanarak yatırım alma hakkı kazanan öğrencilerimiz Doğukan Emre Demirel (Mekatronik Mühendisliği), Aytuğ Berkay Yılmaz (Mekatronik Mühendisliği) ve Hüseyin Umut Dokuzelma (Endüstri Mühendisliği/İşletme Enformatiği Çift Anadal)'yı kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz. 


TET AR-GE Proje Pazarı Nedir? 
AR-GE Proje Pazarı vasıtasıyla elektrik elektronik ve bilişim sektörünün yüksek katma değerli üretim yapabilmesi, ihracatının sürdürülebilir kılınması, üniversite-sanayi işbirliği kültürünün yaygınlaştırılması amacıyla AR-GE projesi yapmak isteyen sanayi kuruluşlarının temsilcileri, üniversiteler, AR-GE kuruluşları ve teknopark çalışanları ile araştırmacıları bir araya getirerek aralarındaki iletişimi artırmak, AR-GE destek programlarına başvurulmasına destek olmak, sanayii ihtiyaçları ile buluşmaya katkı sağlayacak ortak proje önerilerinin oluşturulması hedeflenmektedir.

Akıllı Market Projesi nedir? 
Akıllı Market Projemiz dünyada sadece bir yerde test aşamasında olan Amazon Go marketinin benzeri olup, arka planda çalışacak teknolojisi tamamen kendi bilgi birikimimiz ve teknolojik imkanlarımızla hayata geçirilecektir.

Markete bir mobil uygulama aracılığıyla giriş yaptıktan sonra raflardan istediğiniz ürünleri alıp, yine mobil uygulama ile marketten çıkış yapıyor bu çıkış esnasında aldığınız ürünlerin ödemesini gerçekleştirmiş oluyorsunuz.

Projenin ileride hayata geçirilebilmesi için 10 kişilik ekibimizle mühendislik, ekonomi ve pazarlama anlamında 4 aya yakın yaptığımız ön araştırma süreci ile elimizde pek çok veri toplanmış olup bu verileri 1 ay içerisinde analiz ederek optimum teknolojiyi, maliyeti ve pazarlama stratejimizi belirledik. Bir iş-akış şemasına dökerek önce bir demo, sonra prototip sonrasında ise ticarileştirme sürecine girmeyi hedefliyoruz.

Kullanılan teknolojiler günümüzde pek çok alanda farklı amaçlarla kullanılan yaygın teknolojiler olduğu için sistemimiz pek çok teknolojiyi entegre çalıştırmayı hedefler.

Görseller