Erkek giyiminde Türkiye’deki ilk isim Hatice Gökçe BİLGİ Moda Tasarımı’ndaydı.

Erkeklere giydikleri ile kendilerini dışa vurma imkanını tanıyan Hatice Gökçe Moda Seminerleri kapsamında İstanbul Bilgi Üniversitesi Moda Tasarımı Bölümü'nde seminer verdi.

Erkek modasının kalıplaşmış kodlarını sorgulayan Gökçe’nin tasarım pratiğinin başlıca öğesi deneysellik.

Hatice Gökçe, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Moda Tasarımı Bölümü’nden mezun olduktan sonra 1998’de tasarım atölyesini kurdu. Beden, kimlik ve teslimiyet gibi kavramları sorgulayarak moda dünyasında kendine özgü yaratıcı bir dil geliştiren Gökçe, tasarım sürecinde de derinleşmekten yana. Bu da kreasyonlarını katmanlı ve zengin kılıyor. Moda Tasarımcıları Derneği’nin kurucu üyesi tasarımcı, 2008 yılından bu yana Birleşmiş Milletler’in sosyal sorumluluk projesi Argande’nin tasarım koordinatörü.