2019-2020 Akademik Yılı Erasmus+ Öğrenim Hareketliliği Yerleştirme Sonuçları

güncelleme: yayınlama:

Erasmus+ öğrenci değişim programı sonuçları için tıklayınız.

Lütfen aşağıdaki bilgileri sonuna kadar okuyunuz. Aşağıdaki bilgilerin içerdiği prosedürün takibinden öğrencilerimiz sorumludur.   

  • Bir partner kuruma başarıyla yerleştirilen öğrencilerimiz, Erasmus  aday öğrencisi olmaya hak kazanmışlardır. Yerleştirilen öğrencilerimiz, yerleştirildikleri kuruma başvurduktan sonra nihai kararı partner üniversite verilecektir. Partner kurumdan kabul alan öğrencilerimiz Erasmus öğrencisi olmaya hak kazanacaklardır.


  • Ekli liste, Erasmus Değişim öğrencilerimizin hibe almaya hak kazandıklarına yönelik bir liste olmayıp yalnızca Erasmus Değişim programı kapsamında yerleştirildiklerini göstermektedir. Öğrencilerimize daha önce bilgi verildiği üzere tüm öğrencilerimizin hibe alması garanti değildir. Hibe listesi Türkiye Ulusal Ajansı resmi olarak İstanbul Bilgi Üniversitesi’ne bildirim yaptıktan sonra (bu tarih net değildir, bilgi geldiğinde toplu bilgilendirme yapılacaktır) belli olacaktır. Hibe almaya hak kazanacak öğrencilerimizin hibe haklarından feragat etme hakları bulunmaktadır.


  • Listede Yedek olarak belirtilen öğrenciler, sadece o üniversite için yerleştirilmiş olan öğrencilerin haklarından vazgeçmemeleri ve partner üniversitenin başvuru tarihi geçmediği sürece yedek sıralamasına göre yerleştirilebileceklerdir. Böyle bir durumda kendilerine e-posta aracılığıyla bilgi verilecektir.


  • Partner üniversitelere başvuru prosedürünü takip etmek öğrencimizin sorumluluğundadır. Öğrencilerimizin yerleştirildiği partner üniversitenin, merkezimize iletmiş olduğu bir başvuru bilgisi e-postası olması halinde, bu e-posta öğrencimizle paylaşılacaktır. 

  • Özellikle 1 yıl ve Güz dönemi öğrencilerinin seçildikleri okulların son başvuru tarihlerinin çok yakın olması sebebiyle, bu üniversitelere yerleştirilmiş öğrencilerimizin derhal işlemlere başlaması gerekmektedir. Lütfen son başvuru tarihleri için partner üniversitelerin web sayfasını inceleyiniz. Öğrencilerimiz, başvurularını yapmadan önce, merkezimizden partner üniversiteye ve öğrencimize iletilecek olan bir nominasyon e-postasını beklemelidirler. 


HAREKETLİLİĞE KATILMAK İSTEMEYEN ÖĞRENCİLER, NOMİNASYON SÜREÇLERİNE GİRMEMEK ADINA İPTAL KARARLARINI 06/03/2019, 17:00 TARİHİNE KADAR ERASMUS OFİSİNE erasmus@bilgi.edu.tr adresine e-mail atarak bildirmelidir.


Tarihi daha sonra duyurulacak olan ve Erasmus Değişim Programınızla ilgili tüm süreçler hakkında bilgi paylaşımını gerçekleştireceğimiz ORYANTASYON PROGRAMINLARINA* katılım tüm yerleşmiş öğrencilerimiz için ZORUNLUDUR. Bu programa katılmadığınız takdirde, ihtiyacınız olan pek çok bilgiyi kaçırabilir ve değişim hareketliliğiniz sırasında zorluk yaşayabilirsiniz.


*Bir akademik yıl ve Güz Dönemi’nde hareketliliğe katılacak öğrencilerimiz için “Güz Oryantasyonu”, Bahar Dönemi’nde hareketliliğe katılacak öğrencilerimiz için “Bahar Oryantasyonu” yapılacaktır.