Ekstrakorporeal Membran Oksijenizasyonu (ECMO) paneli yapıldı.

İstanbul Bilgi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Perfüzyon Bölümü tarafından 22 Mart 2019 tarihinde düzenlenen panelde “Ekstrakorporeal Membran Oksijenizasyonu (ECMO)” multidisipliner bir yaklaşımla ele alındı. İlk olarak; kap damar cerrahı ve bölümümüzün eğitmeni olan Doç. Dr. Ali Kocailik, ECMO’nun genel prensipleri ve kullanım alanları hakkında bilgi verdi. Anestezist ve Yoğun Bakım Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Kadir Doğruer; yoğun bakımda ECMO ‘un yeri ve önemini vurgulayan konuşmasında, ECMO kullanımının yaygınlaşması ile birlikte ECMO’nun perfüzyonistlerin mesleki geleceklerinde de önemli bir yeri olacağının altını çizdi. İstanbul Bilgi Üniversitesi Perfüzyon Bölümü Öğretim Görevlisi ve Okmeydanı Eğitim Araştırma Hastanesi’nde uzman perfüzyonist olarak görev yapan Tarık Demir ise yurt dışından ECMO yapılarak ülkemize tranfer edilen hastalarından örnekleyerek;  “ECMO Transfer ve ECMO Mobilizasyon” konulu sunumu gerçekleştirdi.

Perfüzyon Bölümü öğrencilerinin yanı sıra Sağlık Bilimleri Fakültesi’nin diğer bölümlerinden öğrenciler tarafından da ilgiyle takip edilen panel, ECMO demonstrasyonu ile noktalandı. Tarık Demir gözetiminde, isteyen öğrencilerin tek tek ECMO kurulumu yapabildiği ve merak ettiklerini sorabildikleri demonstrasyon oturumunun da öğrenciler için oldukça etkin olduğu gözlemlendi.

Görseller